ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦИНИЗЪМ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/evroatlanticheski-cinizam/1134 SvobodnoSlovo.eu
ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦИНИЗЪМ

Медиите и разни жълтопаветни евроатлантици горещо оплакват украинските бежанци, защото си тръгвали от България. Били несигурни в условията. Преведено на български - не искаме да ги издържаме да се шляят безметежно по плажовете на наша издръжка по цял ден. Е, това имаме, това предлагаме. На който не му харесва, свят голям, Урсузът ще им осигури в Брюксел условия.

Но същите тези умнокрасивитети изобщо не забелязват, или ги е гнус да зебележат как двама български пенсионери се обесиха от отчаяние и мизерия. Колкото и българи да се самоубият, колкото и да умрат заради липса на лечение, колкото и да останат на улицата, защото не могат да си плащат сметките, това не засяга дори молекула от умнокрасивитетната повърхност на българския евроатлантик. За тях всичко чуждо е важно, а българите са Ганя, който не разбира евроатлантическите ценности и съответно си е заслужил всичко, което му се случва.

Цинизмът да ревеш за чужди, докато собственият ти народ загива под носа ти, е отвратителен и гнусен. Затова е и това гадно усещане в обществото - на разочарование, отчаяние и взаимно презрение. И докато не си изясним ценностите и дали цивилизационния ни избор включва и българите, нищо няма да се промени.

Елена Гунчева-Гривова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.