Европа загива

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/evropa-zagiva/4068 SvobodnoSlovo.eu
Европа загива

Казват, че това било освобождение от "руската енергийна зависимост". Всъщност това е данайски дар. А знаем от Омир до какво водят даровете на данайците. До катастрофа. На всичкото отгоре американският втечнен газ дори не е дар. Ще плащаме двойно и тройно и в резултат ще бъдем още по-зависими.

Европа така и не успя да стане силен и независим играч на световната геополитическа сцена. Така и не надскочи инфантилизма. Вечно има нужда някой да я покровителства и пази. Превърна се в колония, която дори не може да мисли самостоятелно. И това е най-страшната зависимост. Липсата на природен газ и нефт все някак могат да бъдат компенсирани. Когато обаче нямаш способността, а и желанието да разсъждаваш самостоятелно, когато просто повтаряш чуждите мисловни схеми, си обречен.

Затова и не виждам спасение за Европа.

Петър Волгин

pogled.info

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.