Фашизмът в Украйна изпепели през 2014г. живи хора в Одеса, вкл.българи.Мълчахме

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/fashizmat-v-ukrayna-izpepeli-prez-2014g-zhivi-hora-v-odesa-vklbalgarimalchahme/4920 SvobodnoSlovo.eu
Фашизмът в Украйна изпепели през 2014г. живи хора в Одеса, вкл.българи.Мълчахме

Не успях да намеря позиция на българско правителство, с която " остро остро" / по К.Петков/ се осъжда американска инвазия в Лаос , Камбоджа, Виетнам, Гранада, Панама, Ирак, Сирия, Либия, Афганистан, Сърбия...

Помня, че отворихме небето си за натовските самолети за да бомбардират Белград. Помня онзи мост и хилядите наши братя, и кръвта, и смъртта им...Винаги ще се срамувам.

Членството в който и да е съюз или организация не означава сляпо подчинение.Агресорът в такъв съюз също е агресор, провокатор , подпалвач на военни конфликти, дори когато се е провъзгласил за миротворец.

Украйна не е член на НАТО, а обект на интересите на САЩ против Русия.

Фашизмът в Украйна изпепели през 2014г. живи хора в Одеса, вкл.българи.Мълчахме.

Войната е зло и НЕ може да бъде простена.

В последните десетилетия над всеки въоръжен конфликт в света витае сянката на " миротвореца" САЩ.Всички го знаят.И мълчат - от страх, раболепие, зависимости, интереси.За пари и власт.

Срамувам се, че български оръжия убиват хора.

Срамувам се, че по български въздушен коридор преминаха американски бомбардировачи за да убият хиляди невинни мъже, жени и деца.

Срамувам се, че пеем безкритично в общия хор " Разпни го" по команда на диригента, който всъщност започна всички войни.

Иска ми се да се държим достойно.

Да казваме истината, да имаме обективна позиция и смелост да я заявим винаги, а не избирателно и по команда.

Робството има различни форми.

Иска ми се да не сме роби.

Румяна Ченалова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.