Гледам Радев как не знае кой път да хване. Ту така, ту иначе. Говори едно, подписва друго. Не че му е лесно

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/gledam-radev-kak-ne-znae-koy-pat-da-hvane-tu-taka-tu-inache-govori-edno-podpisva-drugo-ne-che-mu-e-lesno/52586 SvobodnoSlovo.eu
Гледам Радев как не знае кой път да хване. Ту така, ту иначе. Говори едно, подписва друго. Не че му е лесно

Гледам Радев как не знае кой път да хване. Ту така, ту иначе. Говори едно, подписва друго. Не че му е лесно. Ама и той не се постара да му е лесно. Действа в голямата политика според „дискурса“ с Копринката, само че там, на международната сцена, не може да извади компромат и папка с доноси, които някой му е дал. За съжаление държавата ни е обект на нападение и разправа между нашенски олигархични банди. Една част от тях използват кръгове в американското управленско тяло, за да уреждат личните си сметки, да дирижират политическата обстановка. Други са оседлали президентството и ползват Радев за трансфер на свои слуги на ключови позиции в енергетиката срещу зачитане на съответния интерес. Войната у нас заплашва да ни затрие, година след година влизаме в безвремие на грабежи, измами, неспособност да се събере държавата в смислена посока. Една държава се случва от нейните елити. Те я конструират, уреждат, те казват накъде да върви. У нас богатите хора сътвориха това, което виждаме. Радев, който искаше да бъде нещо интересно като лидерско присъствие, се оказа един обидчив нарцис, за когото личното отмъщение е по-свято от нанесените щети на държавата. Неспособен да прощава и да се договаря. Копринковщина, интриги, двуличие, доминация на всяка цена като сурогатна форма на неосъзнатата нужда от внимание, разполагане на свои хора по всички пътечки на държавните институции,... но захарчицата в кафенцето беше домъкване на мошеници в ролята на революционери. Радев сам си изобрети екзекутори, които днес искат импийчмънт. Те дори ще качат предизборната си кампания върху недоволството от него.

В Радев съжителстват три различни личности. Първият Радев, който вдигна юмрук, и много яростно РАЗРУШИ... без да знае какво ще строи. Вторият Радев, вече по-инструментализиран отстрани, реши, че подадените му Асен и Кирил са финансови гении. Връчи им държавата, за да извличат. Третият Радев се обяви срещу шарлатаните, но твърде късно. Радев също така е и срещу ГЕРБ, БСП, ДБ, ДПС, Възхода, Падението и пр. Въпросът, на който Радев не може да отговори, е на коя партия той симпатизира?! Радев не знае. Той е останал сам със сметкаджиите. Един иска да е министър, друг да е посланик, трети да оглави някоя тайна служба. Възхищават му се, разбира се. Първо да получат поста, пък после ще се разочароват от Радев и ще го разнасят. Всичко по реда си. Корнелия също често гледа този филм на подмазвачеството и неблагодарността. Междувременно кръгът около Радев е настанил всичките си протежета, любовници, роднини по етажите на министерствата. Президентът е заобиколен от шмекери, личен персонал на олигарсите и агентура на вътрешни, външни и бандитски фактори, които управляват решенията му през процент от копринковата находчивост.

Скоро е възможно да се появи и ЧЕТВЪРТИЯТ Радев, който ще се натъкне на това, че е ЗАГУБИЛ ВСИЧКО, докато е искал ДА ПОЛУЧИ всичко. Първото, което ще направи следващият парламент, е да поразходи Радев из страховете му от импийчмънт. Само 6 гласа не достигнаха преди време да се гласува отстраняването на Първанов. Този път ще се намерят гласове в една евроатлантическа коалиция плюс БСП. Радев така и не разбра кои са враговете на държавата, и, от друга страна, кои са неговите архиврагове, а междувременно подценяваше, пренебрегваше и разединяваше същностните си поддръжници. Днес Радев има възражение срещу глобалната машина, но и глобалната машина има възражение срещу Радев. Вътрешното изтребване лишава един държавник от корени. Радев няма корени. За да понесе ветровете. Той има Копринков. Ще трябва да разчита на Копринков с пурата и златния пръстен, да му помогне в сложните дела. Да де, ама в международната политика с компромати от нашето ДАНС и с поръчки за „корупционни“ и "шпионски" доклади не става. Не може да поиска, както обичайно прави, папка с чувствителна информация, за нанасяне на лични удари. Проблемът е, че личните удари никога и никого не са направили победител. Защото НЕ способността ДА УБИВАШ те възкачва и те прави силен, а способността ДА ПРИДОБИВАШ, да се обогатяваш с интелигентността на своя враг.

Калина Андролова

4 Коментара

ИвайлоК

преди 1 година

Поздравявам всички, които все още отбелязват този Ден - 23-ти Февруари, празник на Съветската армия и Военноморския флот!

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Не успях да прочета статията до края. Както е повтарял проф. Иво Христов, на нас българите все някой друг ни е виновен, ние сме чисти, бели и пухкави, умни и т.н. Фактът, че тоя народ се радва години наред на пожарникаря от Банкя, фактът, че след него се юрна след Славито шоумена, пък след него прегърна харвардските мошеници, за които никой не беше чул. Фактът,че тия същите разчитат на късата памет и на рядката "МЪДРОСТ" на нашия народ, притиснат от бясна инфлация и разтящи външни заеми, факта, че продължават да ни лъжат с мечтата за еврозоната и отмяната на американските визи, е какво искате още. На кого да се опре Радев в държавата си, след като най -продажните започнаха да му обещават импиййййчмънт, пък Боко велики се скъса да ходи в посолството. какво искате още. Народ ли сме, ще го докажем отново само на 2 април, с американски войски у нас за да пазят небето и земята ни.

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Едно рядко предаване със супер специалист по атомната енергетика, при това българин, при Карбовски СТРАХОТНО. Как са решили да ни довършат американците с помощта на цялата ни партийна ПОМИЯ. " СПЕШНО! Търсят се ядрени политици, за да не ни спре токът / проф. Янко Янев при @MartinKarbowski" БЕСЕН СЪМ.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.