ГЛУПОСТТА Е ОПАСНА И ВРЕДНА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/glupostta-e-opasna-i-vredna/44185 SvobodnoSlovo.eu
ГЛУПОСТТА Е ОПАСНА И ВРЕДНА

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Тази сутрин отново изпаднах в униние, когато осъзнах с какви хора трябва да се борим. От една страна - психодесните евроатлантици /говоря за тези, крайните, които са залитнали отвъд границите на разума/ и от друга - уж хора, които трябва да защитават българската кауза, а с глупостта си й вредят и са направо опасни.

Ето тази госпожа, убедено твърди, че Североизточна България /и госпожо, Североизточна се пише с главна буква/, била "дадена" или "продадена" на НАТО. Тя ЗНАЕЛА! Откъде, не става много ясно. Съдейки по писанията й, лично е присъствала на срещата между Киро Тъпото и Остин и е им поднасяла кафето, докато те са си говорили. Или пък може би лично е била поканена да участва на срещата, а не е чула тая глупост в селския магазин на Долно Нанагорнище.

Логиката съвсем оттича към средата на коментара. Аз съм виновна, защото нищо не съм направила. Вероятно трябваше да обявя война на НАТО - еднолична, да отида да напердаша Киро или Остин или какво?!? Впрочем аз БЯХ на протеста пред Министерство на отбраната, когато Остин беше в България, но госпожата не си е споделила да е била! Впрочем, видната фенка на Възраждане, която ме обвинява, че плюя Костадинов и не съм направила нищо да спра продажбата на България, не й минава през ума, че той също нищо не е направил и дори не е питал дали има такова нещо. Но все пак, той е Божествен и Единствен. Аз, човек който вече не съм депутат, съм виновна в бездействие, но Костадинов - лидер на парламентарна партия, е целият с рози и невинен. Явно госпожата е дотолкова заслепена, че дори не вижда пропастта в разсъжденията си.

Тази "новина" за Североизточна България се тиражираше доста миналата година, предимно във фейсбук. Проблемът е ,че хора, които не разбират от право, не са чели Конституцията, не са наясно с международното право и нямат дори досег с властта, убедено твърдят "факти", каквито всъщност няма. Да поразсъждаваме - как според вас се дава или продава държава? На първо място - това не е продажба на кравата Пенка в Горно Нанадолнище - да си стиснат ръцете и единия си взема кравата, другия парите. Всички въпроси, засягащи територията на България и т.н. задължително се решават от Народното събрание. Държава не можеш да продадеш или територия от нея. С изключение на сделката за Аляска, но много се съмнявам госпожата да знае за това. Дори само преговори за подобно нещо, щяха да оставят следа и някой политик щеше да реагира. За такова нещо се правят международни договори - писмени, с официални решения и дебати. Ама госпожата или госпожицата явно не е наясно. Наясно е само, че трябва да ме обижда, защото плюя любимият й Костадинов. Който впрочем разчита най-вече на хора като нея, които може да лъже.

Много е лошо, когато глупаци защитават каузите ти. Давам пример - едно е доцент Мангъров да обяснява с данни и факти и научно защо ковидясването не е такова, каквото го изкарват и за ваксините, и друго е възрожденската сервитьорка да се търкаля по улицата и да казва, че пет хиляди ма---ни са умрели при опитите с ваксина. Че то толкова м...ни и в партията й няма. Едно е доцент Сарийски да обяснява за вредата от еврото и друго е леля Пенка от структурата на партията в Каспичан да обяснява, че ще ни вземат всичките пари. Просто олеква цялата съпротива от подобни глупости. Предпочитам един умен човек на моя страна, отколкото хиляда глупака. За съжаление глупаците са мнозинство, а социалните мрежи им дават илюзията за сила и познание. А след това техният глас е равен на гласа на мислещия.

Спрете глупаците!

Елена Гунчева-Гривова

4 Коментара

Боги

преди 1 година

Някога, някой беше написал нещо подобно -за Гунчева всеки ден, в който не е плюла по Възраждане е напразно изживян. Днешният е пълноценен. 😏

Коментирай

IYI

преди 1 година

Уважаема г-жо Гунчева, Как бихте коментирали като юрист регистрацията на България като фирма в търговския регистър на сащ от 2005г. Не съм ващ опонент, напротив. Въпросът ми към вас като юрист е- има ли такава регистрация и на какви конституционни български закони се основава?

Коментирай

До Боги ...

преди 1 година

Пореден "пълноценен" ден със скучноватите размишления на една лелка в климактериум и "подплатена" кауза ... :) Ало-о-о, собствениците на сайта ... За такива субпродукти ли си давате парите ???

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.