Големият въпрос обаче, който всячески се избягва, е за качеството на тази т.нар. украинска продукция

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/golemiyat-vapros-obache-koyto-vsyacheski-se-izbyagva-e-za-kachestvoto-na-tazi-tnar-ukrainska-produkciya/116513 SvobodnoSlovo.eu
Големият въпрос обаче, който всячески се избягва, е за качеството на тази т.нар. украинска продукция

Икономическите измерения на масирания внос на земеделска продукция от Украйна и явния конфликт на интереси, в който се намира земеделския министър на България, са само едната страна на създалият се проблем. Това, че въпросното зърно е "ишляме" на големи западни концерни, които са монополизирали хранително-вкусовата промишленост в Европа и украинската "държава" няма нищо общо с него също е пределно ясно. В този случай, както и с почти всичко останало става въпрос за корпоративния интерес, който неолибералния икономически модел е поставил над националния и група родни лакеи са мобилизирани да го обслужат - те това работят, нищо, че се крият зад някаква бутафорна институционална рамка. 

Големият въпрос обаче, който всячески се избягва, е за качеството на тази т.нар. украинска продукция. Кой и по какъв начин гарантира, че зърното и другите селскостопански продукти, които преработвателите използват за суровина са безопасни за здравето ни? Украйна не член на ЕС и респективно няма задължението да гарантира, че на нейна територия се спазват наложените от общността стандарти за качество и безопасност на храните. Още повече част от тази продукция идва от територии, на които се водят бойни действия и се използват, понякога експериментално, различни боеприпаси, включително и такива с обеднен уран, каквито колективния запад гордо обяви, че доставя за украинската армия. Кой и как гарантира, че тази продукция е безопасна за живота и здравето на българския народ, защото в крайна сметка произведеното от нея стига да масата на всички ни? В чии лаборатории се изследва зърното, месото, яйцата и сухото мляко, което наводнява пазара? Някак си, този въпрос остава на заден план и като че ли не съществува, а това е причина да светне червена лампа. С две думи обяснението, че "от там е по-евтино" не е достатъчно, а е и доста мерзко по отношение на родните производители и тяхното бъдеще. Да си унищожиш цели сектори от икономиката, за да обслужиш няколко корпорации е направо национално предателство и респективно престъпление!

Случайникът Кирил Петков и един колбасар, седнал на министерско кресло незнайно как и защо, ли гарантират, че няма да ни тровят с продукти, произведени от суровини, които идват от една доста съмнителна дестинация - пропита от корупция и разпадаща се Украйна! Аз за съжаление не им вярвам, имайки предвид, че лъжат за абсолютно всичко и то по няколко пъти на ден!

Страхил Ангелов

6 Коментара

Иван Пеев

преди 1 седмица

Последствията от Чернобил едва ли са отминали. Какви следи са останали в зърнените култури, които внасяме от Украйна?

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 седмица

Иван Пеев, Аз Чернобил изкарах на крак, те намерили с какво да ме плашат...

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 седмица

Земеделският министър Кирил Вътев смени позицията си и вече подкрепя предложението на правителството да се отмени забраната за внос на украинско зърно. Вчера написах следното - Министърът на земеделието, някой си Вътев, е просто една настъпена амеба. Този дори не заслужава да бъде напсуван.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 седмица

Четири изтребителя Ф-35 кацнаха днес във военновъздушната база "Скидструп" в Дания като първата част от доставката на произведените в САЩ самолети. Дания е поръчала общо 27 изтребителя Ф-35 на стойност 2,2 милиарда долара. България - 1.2 милиарда долара за 8 бр. Ф-16 преди 4 години... Майтап. Ние сме голям ташак.

Коментирай

copy - paste

преди 1 седмица

Я, датчаните си купили 27 ф 35 за същите пари, за които взехме 8 картинки на ф 16 ---- 27 за 2,2 милиарда, а за наште 8 деро още са на чертожнатс дъска пак толкова 🤔🤔🤔🤔🤔😂нещо математиката ми куца или това е просто пак ala mara новина ------ А Барба Ганьос купува 8 изтребителя, образец 1976 г. на цената на 27 бр. Ф/35, без фиксиран срок на доставка!

Коментирай

Иванов

преди 1 седмица

От кога пиша за тази мизерна покупка. Досега няма подведен един политик, един Бойко пожарникар. Ние не сме купувачи а ДОНОРИ на Щатите, колониален данък. Ще довършим нашата позорна мисия като стратегически партньори и съюзници на дръвника на историята. Омръзна ми да гледам отлъстяли, бездуховни типове от двата пола с цигара в уста, напълно безразлични към нещата в държавата ни, добитък с единствена грижа да напълни дебелото си черво.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.