ГОСПОДИН ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/gospodin-prirodno-bedstvie/11981 SvobodnoSlovo.eu
ГОСПОДИН ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ

Нека за миг отклоним поглед от сложното международно положение, нека сведем очи и се вгледаме в собствения си пъп.

Какво виждаме в този пъп? Ами, вода виждаме. Хайде стига, бе - откъде се е взела тази вода, дето така ни е напълнила пъпа!? Че, той пъпа ни всеки момент ще прелее, а във водите му ужасения ни поглед се отразява като в езеро.

В нашата държава няма нищо по-страшно от това да завали. Дето се вика, от война по-малко ни е страх, отколкото от това да завали. Защото, ако е война, напред ще излезе Едно Каракачанов, изтипосан я в носия, я в торбичка, и ще ни спаси. А при дъжд Едно Каракачанов не може до ни спаси, най-много да задръсти някой отводнителен канал и хептен зле да стане.

Независимо дали вали силно или слабо, дълго или кратко, държавата винаги се дави. Още при първите капки тротоарните плочки палаво зашлякват, лелките от метрото вадят кофите, за да овладеят течовете по метростанциите, а улиците в ж.к. "Манастирски ливади" се превръщат в пътища, подобни на онези, които сме виждали на руския фронт във "Втората световна война в цвят" по "National Geographic".

А, да не дава Господ да вали "обилно", както казват по новините. Тогава добитъка започва да вие като опасен дивеч, мазетата стават гьолища, бидоните с кисело зеле се носят като понтони над мръсните води. По-добре война, избираме война пред този дъжд, който ни носи бидоните по течението.

Не знам дали сте забелязали, но на много места по света вали дъжд. В Европа също вали дъжд - вали и във Франция, в Чехия вали дъжд, в Австрия вали дъжд, в Румъния - с която често се сравняваме - също вали дъжд. НО САМО ТУК ВИНАГИ, АБСОЛЮТНО ВИНАГИ ИМА ПРОБЛЕМИ, КОГАТО ВАЛИ.

И гледам, късно снощи на инспекция тръгнало Нашето Слънчице, Нашият спасител, генерал Камъните Падат, многоуважаемий православний Бойко Борисов. Положението е инспекторът и дъжда.

Още преди четири години, при първата си кампания Да, България направи поредица от видеа, които говориха и за състоянието на язовирите, и за това как се изсичат гори, и как ВСИЧКО ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ВСЕКИ ПЪТ, КОГАТО ЗАВАЛИ, ДА НАСТАВА АД.

Бедствието не се нарича "дъжд". Бедствието си има име и се казва Бойко Борисов.

И да знаете, че при тия щети 50-те кинта дето ги раздава, доникъде няма да стигнат.

Мартин Димитров

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.