ГОСТОПРИЕМСТВО, НО НА ДУМИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/gostopriemstvo-no-na-dumi/26931 SvobodnoSlovo.eu
ГОСТОПРИЕМСТВО, НО НА ДУМИ

България е най-негостоприемната държава за украинските бежанци и те масово я напускат. Това сочи информацията на Върховния комисариат за бежанците към ООН.

Към 3 януари броят на украинските бежанци в Европа е 7 915 287, като в националните програми за временна защита и подкрепа са включени 4 905 293 украинци. От началото на войната границата със съседни страни са преминали 17 139 782 души от Украйна, а в обратно направление - 9 180 679.

.

Най-много бежанци са приели Полша (1 553 707) и Германия (1 021 667). Останалите европейски държави, в които са били първоначално регистрирани по повече от 100 000 бягащи от войната украинци, са Чехия (476 025), Италия (173 231), Испания (164 705), Великобритания (152 200), Франция (118 994), Румъния (106 786), Словакия (105 205) и Молдова (102 103).

_____________________________

В България са били регистрирани 148 451 бежанци. От тях сега са останали 51 140 украинци, а 97 311 са напуснали нашата държава и емигрирали в други - т.е. две-трети.

______________________________

Такова бягство от гостоприемството няма в нито една друга държава - виж таблицата в линка, който давам: https://data.unhcr.org/en/situations/ukraine

В две изключения в тях е станало обратното - броят на бежанците са е увеличил за сметка на, така да се каже, "реекспорт" от др. държави (нашата)

Григор Лилов

5 Коментара

Хальооо

преди 1 година

Ами вземи си ги у вас, бе гЛигоре! Какви бежанци с луксозни коли, шетащи по молове и ресторанти, в които средна ръка българи не влизат? Бежанци са, ако влизат на територията на съседни страни. В България не дойдоха по море, нали? Хайде стига лицемерие и плач!!!! Само ти ли не виждаш истинското лице на “горките” бягащи от “война”?

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Е Григоре и ти не знаеш на какъв гроб плачеш. Трябва да призная и аз говедото, че бях излъган от един млад украинец с нова кола, който се представяше за грузинец. Не че ме е завлякъл с хиледарки като много други , но самия факт, че се подведох ще ми виси на ухото до края. Всички тези хубавци са от западната, разглезени и озверени срещу Москалите, оставили подло страната си и решили да търсят европейското щастие. И наш Григор не си дава сметка, че ние сме толкова мизерни, че не украинците и афганистанците не ни харесват. Толкова авторитети пропаднаха пред очите ми в последно време, прогнили от необяснима русофобия. Ами радвайте се пред Русия избрахме Турция, с турците явно ще живеем в бъдеще.

Коментирай

Хаджи Минко

преди 1 година

Григоре, ти си ГАДЕН и ДОЛЕН РУСОФОБ и БЪЛГАРОМРАЗЕЦ! Да си МРАЗИШ Родината и РУСОФОБИЯТА са БОЛЕСТНО състояние! Върви Бързо на ЛЕКАР!

Коментирай

Ивайло Петров

преди 1 година

Лайното Григор Лилов, отново простее!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.