Хиената на Европа вече съжалява,че ролята й се свежда само до изпълнението на чужди планове,а служителите на Европейската комисия треперят в кабинетите си

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/hienata-na-evropa-veche-sazhalyavache-rolyata-y-se-svezhda-samo-do-izpalnenieto-na-chuzhdi-planovea-sluzhitelite-na-evropeyskata-komisiya-treperyat-v-kabinetite-si/26341 SvobodnoSlovo.eu
Хиената на Европа вече съжалява,че ролята й се свежда само до изпълнението на чужди планове,а служителите на Европейската комисия треперят в кабинетите си

Хиената на Европа вече съжалява,че ролята й се свежда само до изпълнението на чужди планове,а служителите на Европейската комисия треперят в кабинетите си.

Полша реши да се сблъска с Русия в Украйна, но залогът беше неуспешен,се жалва изданието Myśl Polska. Факт е, че полската страна не си осигури поле за маневриране. В резултат на това ролята на Варшава се свежда до изпълнението на чужди планове.

Въпреки това,полският премиер Матеуш Моравецки призова за продължаване на отпускането на средства за подпомагане на Украйна. Това обаче предизвика сериозно възмущение сред гражданите на страната.Поляците предложиха на Моравецки да започне да финансира Украйна от собствената си заплата.Напомниха на полските власти, че средствата, отпускани на Украйна, идват от техните данъци.

Служителите на Европейската комисия треперят в кабинетите си заради енергийната криза, пише Politico. Според авторите в миналото служителите на ЕС са се интересували само от дипломите от Европейския колеж, но днес те се интересуват предимно от градусите по Целзий в офисите си. На фона на рязкото покачване на цените на енергията, причинено от украинския конфликт, ЕС ограничи температурата в институционалните си сгради в Брюксел до 19 градуса.Това предизвика недоволство в институциите, тъй като служители, които следят отблизо термостатите си, спорят дали жертвата наистина си заслужава.

„Студено е“, каза един треперещ служител на ЕС, който работи в сградата Berlaymont, седалището на Европейската комисия. „Почти всички се оплакват. Разбираме енергийната криза, но работата в такива условия е доста неудобна“, цитира Politico думите на служителя.

Йордан Халачев

3 Коментара

БОРБА

преди 1 година

ДАНО ПОСКОРО СЕ РАЗПАДНЕ ТАЗИ ЕВРОГЕЙСКА НЕОЛИБЕРАЛНА СТРУКТУРА.

Коментирай

Т.Тодоров

преди 1 година

По Европейско е някак да понижите градусите в офисите си на 17гр. по С

Коментирай

Карталов

преди 1 година

То без друго тези европейски чиновници нищо не работят, а вземат големи заплати, та е добре да направят някаква икономия.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.