И пак АНАЛОГИИ Днес нашите избраници ще решават съдбата ни

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/i-pak-analogii-dnes-nashite-izbranici-shte-reshavat-sadbata-ni/3224 SvobodnoSlovo.eu
И пак АНАЛОГИИ Днес нашите избраници ще решават съдбата ни

И пак АНАЛОГИИ

Днес нашите избраници ще решават съдбата ни.

Ако беше само нашата – хак ни е, нали ние си ги избрахме?! Но те ще решават съдбата на нашите деца и внуци… На БЪЛГАРИЯ.

Ще чуем много и емоционални речи. Силно чувствителни генерали и довчерашни мамини дечица, не подушили барут и казарма, ще ни разказват, как в Украйна видели гробове, а в гробовете черепи с дупки в тила?!… Други плахо ще възразяват… Но всички заедно с патриотичен патос ще ни въвлекат във война. Ще гласучат военна помощ за украинските герои, посмъртно окичвани с ордени, /без никой да ги пита те самите съгласни ли са да заменят своя единствен живот, с парче ламарина. /Какво да се прави, това е участта на народа - и тук, както и там, народът е само електорат, в най-добрия случай - посмъртно герой, дал живота си в полза... олигарху...

Под слънцето нищо ново, каквото е било – пак е… И ще бъде…

Новото е политическата деменция - забравените 6 милиона избити от нацистка Германия само в концентрационни лагери евреи, 75 - 80 милиона жертви и още милиони осакатени, съсипани човешки животи… Някой да проклиня Германия?

Но Германия вече безпаметно и безсрамно размахва пръст, санкционира, въоръжава и защитава украински нацисти…

Да я последваме?! Както тогава…

Предлагам речта на Богдан Филов пред НС по повод обявяването на война, от страна на България, на САЩ и Англия. Да я прочетат, нашите представители, вместо да се мъчат да пишат нови речи. Нужно е само да сменят имената на, приятелските и вражеските държави. /като по Оруел... /И със същия възторг, да гласуват доунищожаването на България…

Реч на Богдан Филов пред народните представители...

„В моята последна реч пред вас на 19 ноември т.г. аз заявих, че България, след като се присъедини към Тристранния пакт, стои днес здраво и непоколебимо на страната на силите в Оста и на техните съюзници, че тя ще остане докрай вярна на задълженията, които е поела спрямо тях, и че ще им оказва винаги, в кръга на своите възможности, най-искрено сътрудничество. ("Браво"! Бурни и продължителни ръкопляскания.)

Настъпилите през последните няколко дни събития създадоха условия, при които нам се налага да изпълним поетите задължения. Тия задължения произхождат от Тристранния пакт, към който България се присъедини с протокола, подписан във Виена на 1 март т.г., и който вие г-да народни представители, одобрихте с акламации още на другия ден след неговото подписване.

Според чл. 3 на този пакт, държавите, които са го подписали, се задължават да си дават съдействие една на друга с всички политически, стопански и военни средства, в случай, че една от тях бъде нападната…..

Г-да народни представители! На всички е известна голямата реч, която водачът на Германия Адолф Хитлер произнесе на 11 т.м. в Райхстага в Берлин. Известна е също така и речта на водача на фашистка Италия Бенито Мусолини, произнесена същия ден в Рим. В тези речи се установява, че през последните няколко месеци САЩ са извършили редица нападателни действия срещу силите на Оста, вследствие на което Германия и Италия решиха да скъсат отношенията си с тази държава и да обявят положение на война спрямо нея.

При тези условия българското правителство, в изпълнение на задълженията си по чл. 3 от Тристранния пакт, реши вчера, на 12 т.м., също така да скъса дипломатическите отношения със САЩ и да обяви положение на война с тази държава, както и с нейната съюзница Англия. (Всички народни представители стават прави, викат многократно мощно "Ура" и бурно и продължително ръкопляскат./

Г-да народни представители! По този начин България и този път, както винаги, дава доказателства, че тя остава вярна на дадената дума. В случая, обаче, не се касае само за едно договорно задължение, но така също и за една проява на оная солидарност, която трябва да бъде поставена в основата на отношенията между държавите в нова Европа. (Бурни и продължителни ръкопляскания).

Г-да народни представители! Правителството смята, че то изпълни своя дълг. То е убедено, че и вие ще одобрите взетото от него решение, проникнати от съзнанието, че то отговаря на интересите на страната и на нуждите на днешния момент (Ръкопляскания). По такъв начин и ние, наред с останалите държави от Тристранния пакт, ще можем да допринесем за създаването на новия ред в Европа, на онази именно нова Европа, която се гради днес с толкова жертви, и която, убедени сме, ще се издигне на развалините на днешната война. ("Браво"! Бурни и продължителни ръкопляскания.

В следствие на така силно аплодираното решение.

България е в положение на война с Великобритания и САЩ от 13 декември 1941 година.[17] След като завладяват бази в Южна Италия, британско-американските въздушни армии започват бомбардировъчна война на Балканския полуостров. Жертвите са 4208 убити, починали от рани и безследно изчезнали и 4744 тежко ранени. Разрушени само в София са 12 657 граждански обществени и жилищни сгради увредените в една или друга степен са в пъти повече.

Нешка Робева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.