ИСКАШ ЛИ МИР, ГОТВИ СЕ ЗА ВОЙНА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/iskash-li-mir-gotvi-se-za-voyna/11737 SvobodnoSlovo.eu
ИСКАШ ЛИ МИР, ГОТВИ СЕ ЗА ВОЙНА

Искаме демокрация и свобода. Искаме справедливост. Искаме достоен живот. Ако може на тепсия и с панделка. Но не искаме да се вдигнем от диваните и изпадаме в ужас, ако трябва да вземем сами решение, с което да тръгнем срещу властта или обществените нагласи.

Колко пъти да ви повтарям, че демокрацията и свободата са процеси, а не даденост. И ще ги получите в степента, до която сте готови да воювате за тях. Справедливост ще има, само когато я наложите, тя не се дава даром. Достоен живот ще има, само когато го заслужим с действията си. Кое не ви е ясно?

Изборите не решават нищо. Изборите решават всичко. На изборите е важно да покажем нашето отношение към политическата система в България - кои ценности подкрепяме, кое управление подкрепяме, на кои даваме доверие и кои са го загубили. От там нататък трябва да се борим за това, в което вярваме и да контролираме политиците изкъсо. Защото свободата и демокрацията трябва да се заслужат. Защото всеки ден трябва да се напомня на политиците, че са наши слуги и могат да бъдат уволнени.

Изборите ще покажат няколко неща - че корумпираното управление е изцяло дескридитирано в очите на народа, че се крепи на изборни измами и зависимости, че все още народът не осъзнава, че трябва да се избират политици с разум, а не с емоции и че информацията е най-важното нещо. И е важно да разберем, че хора, които един път са станали предатели и са предали интересите на България, никога няма да се променят. Всеки, служещ и получаващ похвали, финансиране или подкрепа от чужди държави, е национален предател. Точка. Може и въже. Това народът ще го прецени.

Всеки ден трябва да воюваме за свободата си. Да се борим с всяка несправедливост, с всяко противонародно решение на управляващите, с всяко безумие, кражба и некадърност. Не трябва да им даваме отдих. Трябва да сме непримирими към несправедливостта и предателството. И да сме готови да дадем и живота си, за да я има България за децата ни!

Който иска мир, трябва да е винаги готов за война. Който иска демокрация и свобода, трябва всеки ден да се бори за тях. За да я има България. Защото тя е най-важната. А България означава и свобода - да бъдем в нашата държава, на нашата земя, с нашата вяра и с нашия народ!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.