ИСКАТЕ ЛИ НАЦИОНАЛЕН КАТАЛОГ НА ПСИХОЛОЗИТЕ И ПСИХОТЕРАПЕВТИТЕ?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/iskate-li-nacionalen-katalog-na-psiholozite-i-psihoterapevtite/4203 SvobodnoSlovo.eu
ИСКАТЕ ЛИ НАЦИОНАЛЕН КАТАЛОГ НА ПСИХОЛОЗИТЕ И ПСИХОТЕРАПЕВТИТЕ?

Може да бъде изображение с карта и текстово съобщение

Моите курсисти в ФБ групата "Дистанционен курс по психотерапия са около 4400 души, от 36 страни по света, числото расте, всеки ден се записват поне по 20 желаещи.

Около 550 души поискаха и получиха сертификат за обучението си в първия курс по Специална психотерапия.

След като вече сме наясно с направленията и школите в психотерапията и с разновидностите на психотерапевтичната практика, всеки курсист, насочен към нея, може да се идентифицира в интересите си (направление, школа), а също така и в опита и в практиката си, какъв е.

Мисля, че е редно у нас да има Национален каталог на психолозите и психотерапевтите, както има подобни каталози и справочници, те често са рекламни, на лекари и психиатри, чиито статут в здравеопазването е на търговци, и те като такива се финансират прекалено и нечестно щедро, според мен, от Здравната каса и от Националния бюджет, тоест от всички нас, данъкоплатците.

А практикуващите психолози, психотерапевти и психоаналитици нямат тази привилегия, те сякаш са изпъдени извън здравеопазването лаици, което като факт е абсурдно, грозно и опасно за обществото, чието психично здраве, както всички виждаме, сега е пределно увредено, и само психиатрите далеч не биха могли да се справят сами с всичките проблеми, трябват психолози и психотерапевти.

Знаейки отрицателното отношение на властта към психологията, психотерапията и психоанализата, а също така знаейки и защо то е такова, аз съм сигурен, че ако сами ние, психолозите и психотерапевтите, не се погрижим освен за така необходимия Закон за психотерапията, за финансиране на нашата дейност в здравеопазването от Здравната каса и от Бюджета, ако не се погрижим още и за собствената си репутация, имидж, промоция и реклама в сферата на здравеопазването, никой друг няма да направи нищо по въпроса. Никой.

Вижте на картата на корицата на евентуалния Каталог къде, в кои градове и села, живеят хилядите курсисти в Курса по психотерапия, вижте къде са получилите сертификат за успешно обучение колеги, картината е подобна, вижте равномерното разпределение на територията на страната, възможностите за работа, и ще стигнете до заключението, че нещата трябва радикално да се променят.

Затова на мен ми се струва, че първо трябва започнем като сами си създадем Национален каталог на психолозите и психотерапевтите, вижте долу как би изглеждал той, Здравното министерство няма да го направи.

После - Синдикат на психолозите и психотерапевтите за защита на нашите интереси и интересите на обществото в областта на психичното здраве!

Все пак искам да се допитам (както направих за книгата с 50-те лекции) до мнението на моите уважавани курсисти с два въпроса за Каталога:

1.) ИСКАТЕ ЛИ ДА СЕ ИЗДАДЕ И РАЗПРОСТРАНИ НАЦИОНАЛЕН КАТАЛОГ НА ПСИХОЛОЗИТЕ И ПСИХИАТРИТЕ?

2.) ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИТЕ ЛИ В НЕГО, КАТО ПРЕДОСТАВИТЕ ВАШИТЕ ИМЕНА, ТЕЛЕФОН, АДРЕС, КВАЛИФИКАЦИЯ, СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ, ОПИТ, ВЪЗМОЖНОСТИ?

Очаквам отговорите на двата въпроса, а и мненията и предложенията ви, като коментари долу под този текст.

Моля разпространявайте тази публикация!

Бъдете здрави и непоколебими!

акад. Петър Иванов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.