ИСТИНАТА ЗА БИЗНЕС СЪДРУЖИЕТО МИ С ВАСИЛ БОЖКОВ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/istinata-za-biznes-sadruzhieto-mi-s-vasil-bozhkov/5046 SvobodnoSlovo.eu
ИСТИНАТА ЗА БИЗНЕС СЪДРУЖИЕТО МИ С ВАСИЛ БОЖКОВ

Нямам навика да претоплям изстинали манджи. Една публикация на претендиращата за обективна журналистка Соня Колтуклиева по мой адрес ме мотивира да се бръкна в историята.

И така, според трубадурката на стария режим съм бил бизнес партньор на Васил Божков.

Истината.

Става въпрос за холдинга МНД. Това бе бизнес образование на Тошо Тошев, Васил Божков и Радосвет Радев, лека му пръст. Абревиатурата идваше от Медия Холднг, издателя тогава на в-к Труд, познатия Нове Холдинг на Божков и Дарик радио.

Беше някъде 1993-94 година. Образованието имаше амбицията за печатница, информационна агенция, рекламна агенция и т. н. Нищо от изброените неща не се случи. На две от заседанията на управителния съвет като шеф на радиото представлявах Радосвет. Провеждаха се в офиса на Васил на ул. Московска. В размирните времена на Орешарски незнайно защо Бивол ме въвлече в това мероприятие.

За доказателство в бизнес сдружението ми с Божков бяха публикували снимка от приема на Дарик Радио през 2001 година в Шератън. Покрай многото гости бе и Божков.

Толкова по темата. Само хора от занаята на булевардната журналистика могат да си позволят умозаключението за моята обвързаност със считания доскоро най-богат българин. Сега разбира се мога да осъдя Колтуклиева за клевета. Няма да го направя. Не бих искал Бойко Борисов да ми заплати парите по присъдата...

Владимир Танев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.