ИЗБИРАМЕ МЕЖДУ СКОРПИОН И ЗМИЯ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/izbirame-mezhdu-skorpion-i-zmiya/119 SvobodnoSlovo.eu
ИЗБИРАМЕ МЕЖДУ СКОРПИОН И ЗМИЯ

Ясно е дори за най-незапознатите с политиката, че отиваме отново на избори. Протакането на връчването на мандати от Президента Радев е ясен знак, че партиите няма да постигнат разбирателство помежду си за съставянето на правителство. Трябва да приемат няколко важни закона, сред които държавните бюджети /на държавата, НЗОК и ДОО/ и да се разберат за Изборния кодекс. Всъщност драмите по отношение на начина на гласуване са само драма кой ще може повече да манипулира изборните резултати. Да не си мислите, че за честност го правят?!?! Честно и почтеност - дръжки!

Важният въпрос е, че и напролет ще избираме между по-малко зло. Ама то малкото зло е като малкото прасе - със сигурност се знае каква голяма свиня ще стане. За мен избор между ГЕРБ и ПП е равнозначен на липса на такъв. За съжаление това са партиите, които в момента са начело. Вероятно ПП ще намалят подкрепата си, ама по-силен ГЕРБ не устройва никого. ДПС като едното нищо могат да са и втора политическа сила, ако си изиграят добре картите и се гласува с хартиени бюлетини.

Проблемът е, че все повече българи не виждат смисъл в гласуването за злото. Било то малко, подрастващо или голямо. Резултатът ще е ясен. И точно това трябва да преодолеем. Трябва да дадем шанс на по-малки партии да влезят в парламента. Поне да се опитаме да се преборим с тази порочна система, която сами си отгледахме.

Елена Гунчева-Гривова

https://t.me/elenaguncheva

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.