КЪДЕ БЯХТЕ НА 2 АВГУСТ 2014 ГОДИНА? (СТРАННОСТИТЕ НА ЕДНА ПРОКУРОРСКО-МАФИОТСКА АКЦИЯ)

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kade-byahte-na-2-avgust-2014-godina-strannostite-na-edna-prokurorsko-mafiotska-akciya/13120 SvobodnoSlovo.eu
КЪДЕ БЯХТЕ НА 2 АВГУСТ 2014 ГОДИНА? (СТРАННОСТИТЕ НА ЕДНА ПРОКУРОРСКО-МАФИОТСКА АКЦИЯ)

В историята на човечеството май не е известен друг случай на многомесечни протести на стотици хиляди хора срещу... главен прокурор.

Това би трябвало да означава, че самият случай е изумително и непоносимо уникален с отвратителността си и с обществената си нагла и опасна вредност.

Като гледа реалните обстоятелства и параметрите на масовото недоволство човек остава с впечатление за индуцирана масова психоза при хора, стигнали до крайност в омразата си към прокуратурата, което се вижда даже и в данните на социологическите изследвания.

Преди 5 години Институтът за модерна политика в свое проучване установи, че само 9% от българите казват, че тя е ефективна, а 91% не посочват това и са недоволни от нея. Днес този процент на недоволство към прокуратурата според мен сигурно е стигнал поне 99%.

От друга страна, освен народът, то и съдът, който впрочем също е обект на немалка обществена омраза, често осъжда прокуратурата за незаконни обвинения; ето например, тези дни Окръжният съд във Варна по делото на Мирослав Нонев срещу прокуратурата я осъди, тя да му плати обезщетения от почти 100 000 лева за нарушаване на закона и за незаконно обвинение (https://news.lex.bg/данъчен-шеф-във-варна-осъди-прокуратур…/).

Емблема на странните от гледна точка на справедливостта и здравия разум, но не и от аспект на корупцията и интересите на мафията у нас, действия и бездействия на прокуратурата и на главния прокурор, в частност), са следните прокурорски феномени:

1.) Избирането на сегашния главен прокурор става в странен конкурс с един кандидат с недобра репутация (“Осемте джуджета”, КТБ, “аз съм за неразделение на властите” и др.), който кандидат е завършил, представете си, факултет “Полиция” на Симеоновската милиционерска школа, както е по-известно това учебно заведение, изборът става при масови протести срещу избора, продължаващи и до днес;

2.) Странно дълги бездействия на прокуратурата спрямо скандални факти и обстоятелства, известни вече в цяла Европа и в целия свят: милиони в златни кюлчета и в банкноти от по 500 евро в чекмедженца на нощни шкафчета, безумно обидни реплики спрямо ръководители на нашия парламент и на видни политици в Европейския съюз, установена от Европарламента безумна корупция във властта у нас и др.;

3.) Странни действия под егидата на прокуратурата на “бухалките на властта” ДАНС, ГДБОП със сбърканите адреси и със среднощните насилия над невинни, НАП, Сметна палата и десетки други бухалки, те обикновено са спрямо опоненти на сегашното гербаджийско управление или в полза на неговите фаворити като Шиши, Домуса, Вальо Бедното и др.;

4.) Странното малтретиране на ПП “Възраждане” относно регистрирането ѝ от съда през 2014 год. Странностите на това прокурорско малтретиране по-конкретно са:

* Цели седем години тази партия е с легитимен статут, не е обект съмнения и подозрения, едва сега при набирането на политическа инерция и превръщането ѝ в значима политическа опозиционна сила тя става обект на прокурорски интерес;

* Партията участва в 4 избора - 2 пъти на местни избори, един път на парламентарни избори и един път на евроизбори, - като се представя твърде добре за нова партия, със тенденция за бързо нарастване на подкрепата от електората, получава законна субсидия и т.н. Този факт усилва странността на намерението на прокуратурата да иска ликвидирането ѝ след 7 години политически живот. Къде бяхте досега ве, прокурори прекрасни?

* Много странно е, че прокуратурата и главният прокурор не са в състояние да съобразят (поради обясними причини в областта на интелекта, образованието и зависимостта си), че ликвидирането със задна дата отпреди 7 години на една участвала успешно (!) в избори партия, получила стотици хиляди електорални гласове, торпилира изборните резулати на 4 национални избора, т.е. тези избори стават легитимни, не са законни, заради съвсем другото разпределение на вота след отпадането при ликвидацията на ПП “Възраждане” на гласовете за нея, заради съвсем другите проценти на партиите в резултатите от четирите избора и заради съвсем другия брой на избраните депутати, евродепутати, кметове, общински съветници, който би се получил без гласовете, подадени в съответните избори за партията на д-р Костадинов;

* Странно е, но прокуратурата не вижда както международния отзвук от прецедента в световната политическа история на ликвидирането (евентуално) след цели 7 години на европейска партия, участвала успешно в 4 парламентарни и всякакви избори, така и сриването на и без това сринатата до основи репутация на обрулената и корумпирана Република България;

* На Главния прокурор и на неговите хора въобще не им минава през ума, а и не може според мен да им мине поради ред вече изтъкнати от мен причини, че е възможно Съдът, наш и европейски, да не ликвидира ПП “Възраждане” и да не осъди д-р Костадин Костадинов по главозамайващо тъпото обвинение, както провиждат в мокрите си сънища определени хора от властта, поръчители и платци на акцията, а напротив, да излезе така, че самата прокуратура да бъде осъдена, което, както, знаем всички, често се случва напоследък, за несъстоятелни обвинения, за набедяване, за измама и за незаконни действия.

* Странните действия и въобще странните неща при акцията на прокуратурата срещу ПП “Възраждане” могат да се покажат чрез примери. Един жесток пример е унифицираният спуснат отгоре въпрос към повечето от 500-те разследвани при тази скъпоструваща безумна акция: “Къде бяхте на 2 август 2014 год.?”, както и въпросът: “Били ли сте в Шумен?” Друг пример: лицето В.В. излиза в чужбина за една седмица през изходен пункт Кулата през 2011 год. (и влиза в компютъра на полицията), после се връща в България, през Дунав мост (няма регистрация, защото Румъния е страна от ЕС), през 2015 год. пак излиза, и разбира от този компютър, че според данните в него, 5 години то е пребивавало в чужбина, защото връщането от страни в ЕС не се регистрира. Учредителката през 2014 год. на ПП “Възраждане” В.В. според прокурорското обвинение е престъпничка (чл. 209 от НК), тъй като е била според компютъра 5 години в чужбина. Не ми се дават други примери, че се ядосвам.

5.) Интересни странности на гешевата акция се простират и към други институции, към медиите, към съда, например. Ето някои от тях, може да ги видите сами в линка по-долу:

* Приложеният линк представя официален документ на Софийския градски съд по обвинението на прокуратурата, без той да е изпратен на обвиняемата страна, тя научава за него от слугинските платени от мафията и свързани с нея, както счита в своя доклад самия ЕС, медии, което е много странно от гледна точка на Закона;

* Уважаемият безпристрастен съд не допуска 48 от 54-те свидетели на обвиняемата страна, които оборват становища на обвинението, а освен това “остава без уважение и искането за допускане и на други свидетели” без да казва защо;

* В текста на линка ще видите, че официално обвинението иска: “разпускане на политическа партия „Възраждане“ заради извършване на дейност, нарушаваща системно изискванията на Закона за политическите партии”. Съдът е длъжен да поиска от обвинителя доказателства за това. И СГС ги иска буквално ето така (виж линка): “Ищецът носи тежест да докаже следните факти: че ответникът е регистрирана политическа партия и че политическата партия извършва дейност...” Значи така, а - ищецът твърди, че партията “нарушава системно изискванията на Закона”, а СГС иска той, ищецът, да не доказва този твърдян факт, а да докаже друг факт, че “политическата партия извършвала дейност”. Ами ко друго да прави ве, Гешев?

Братя не ми се пише повече, щото чувствам, че и аз оглупявам.

Последно накрая, мисля, че е нужна намесата на Комисаря по правата на човека в Съвета на Европа, на Службата на Върховния комисар за правата на човека (United Nations High Commissioner for Human Rights, UNHCHR), както и на съответните еевропейски съдилища и други институции, които час по-скоро трябва да бъдат сезирани за безумията на българската прокуратура, срещу която негодуват стотици хиляди, даже милиони, българи.

Подкрепете ПП “Възраждане” и д-р Костадинов!

Вън мутрите отвсякъде!

ПРИЛОЖЕНИЕ: https://lupa.bg/…/parvo-v-lupabg-zakrivat-partiya-bdquovazr…

Четете моите текстове!

Купувайте и четете моите книги!

Търсете ги в сайта: www.tornadobg.com

акад. Петър Иванов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.