Какъвто искате закон напишете - щом го прилагат съдии като Гьонева, резултатът все ще е плачевен

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kakavto-iskate-zakon-napishete-shtom-go-prilagat-sadii-kato-gyoneva-rezultatat-vse-shte-e-placheven/114287 SvobodnoSlovo.eu
Какъвто искате закон напишете - щом го прилагат съдии като Гьонева, резултатът все ще е плачевен

Никакво значение нямат законите и промените в тях, докато има калпаво правоприлагане и калпаво правораздаване. Какъвто искате закон напишете - щом го прилагат съдии като Гьонева, резултатът ще е все един и същи, т.е. плачевен. Така че спрете един път завинаги с тази удобна мантра за "лошите закони".

Щом някой чиновник или съдия сгафи нещо - да променим закона. Нормативната уредба им била виновна на негодниците, некадърниците и корупционерите. Това е вопиюща глупост. Сменяйте хората, които са некадърни, корумпирани, безотговорни! В съдилищата има съдии, които превръщат функционалната си юридическа неграмотност в съдебна практика. Има съдии, като Гьонева, които смятат, че една медицинска експертиза ги обвързвала безусловно.

Има съдии, които смятат, че институтът на давността не се прилага към административни наказания (глоби, имуществени санкции), наложени от регулаторни органи. И прочие абсурди, които нямат нищо общо с правото. За какви законови промени говорите? Трябва радикална кадрова промяна на всички нива на съдебната власт. Да не говорим, че цели фамилии правораздават и шуробаджанащината в съдебната власт е правилото, а не изключението. Законите им били виновни... Тиня.

Борислав Цеков 

12 Коментара

Христина

преди 9 месеца

Началото започва с безбройните факултети по право в страната. Поне аз зная за 8 висши училища, които подготвят "йористи". Голяма част от преподавателите в тях са самата посредственост в правото, както и с нисък морал. Често за самите изпити и дипломи се плаща. Който не е пожелал, той не се е сдобил с диплом за "йорист". Липсата на надежден филтър при приема в безбройните факултети вкарва в тях и полуграмотни; с нисък базисен интелект, за да имат дълбочина и обхватност на мисленето; със сериозни дефицити в ценностната система и морала; мутри, курволяци и др. подобия.

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

Христина, знаеш ли кой е Борислав Цеков ... Тиня, блато...

Коментирай

творец

преди 9 месеца

ОТ ДУМАТА ГЙОН ПРОИЗЛИЗАТ ОЩЕ МНОГО ДРУГИ, НАПРИМЕР ГЙОНСУРАТ.

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

Мария Цънцарова се разведе за радост на всички лесбийки. Аз и Муцивка й изпращаме целувки.

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

имах предвид - Муцинка...

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

- Съседът Пешо си е купил нова лъскава кола. И си е хванал млада, красива любовница. А с какво е повече от мен? С нищо! - Стига вече с тоя съсед Пешо, бе! Стига с тия дребни, банални битови теми, бе! Ти, някога - интересувал ли си се от нещо по-задълбочено? Чувал ли си например за Големия адронен колайдер? - Не, какво е това? - Ох, как да ти го обясня по-простичко?... Това е едно огромно съоръжение. То е в Швейцария и се намира под земята. Неговата задача е да пресъздаде създаването на Вселената при Големия взрив... - Добре, добре! Голям праз! Хич не ми пука! - Да, де, ама знаеш ли, че докато колайдерът работи може да се образува черна дупка. И всичко да изчезне в нея? - Чакай малко... И съседът Пешо ли ще изчезне? - Да, и съседът Пешо ще изчезне! - И новата му лъскава кола? - Да, и новата му лъскава кола! - И младата му красива любовница? - Да, и младата му красива любовница! - Супер! Не спирайте колайдера!

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

Двама пандизчии излежават големи присъди. Казали им, че в тяхната килия ще докарат нов затворник. Двамата започват лют спор. - Новият ще ми е съпруга! - Глупости! На мен ще ми е съпруга, а на теб - любовница! - Ти ли ще ми кажеш бе!? На мен ще ми е съпруга, а на теб, ще ти е любовница!!! Вратата на килията се отваря. Влиза огромен, як, татуиран мъжага. - Ох, миличките ми!- радостно казва новият - Мама си дойде. Кой е пръв на биберона?

Коментирай

copy - paste

преди 9 месеца

Ще изчакам с присъдата ---- Други факти сочат... пострадалите е имала трима любовника, 400 шефа при колко нареза не се казва, няма кръв от разрешите, няма ДНК на извършителя, ножчето остава в жилището на жертвата, извършителя има алиби за деня и часа и др. Всичко трябва да се провери и тогава да бесим извършителя. При приемане на дрога тялото става безчуствено на болка и е възможно и самонораняване. Разрешите в кои части на тялото са, ........

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

Аз от поне две години ви разправям, че трябва да легализираме проституцията. Има и много хора, които ме подкрепят. Вместо Дебора да ходи да работи като проститука в бардаците на Париж или Амстердам, може и у нас да се труди. Срамна професия няма. Честен труд. Защо трябва да пречим на момичето да се развива?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.