Казусът с руския петрол за Нефтохим показва колко гнусен и циничен е ЕС

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kazusat-s-ruskiya-petrol-za-neftohim-pokazva-kolko-gnusen-i-cinichen-e-es/100 SvobodnoSlovo.eu
Казусът с руския петрол за Нефтохим показва колко гнусен и циничен е ЕС

Казусът с руския петрол за Нефтохим показва колко гнусен и циничен е ЕС. Ние одобрихме петролните санкции, но с ясно изключение за нас самите. Ние ще можем да купуваме и продаваме.

Но нашите дипломати очевидно са изиграни от евробюрократите, които са записали решението по начин, който се отнася само до ползвания у нас петрол. Което фактически значи, че Нефтохим трябва да затвори, защото нашият пазар не осигурява нужния обем за производство.

Волята при нашето гласуване е ясна - Да, на санкциите, но ако не ни засягат. Еврократите са го изкривили.

Но най-срамного е друго. Докато тече тази гавра с България, се готви 9 серия санкции. Ние имаме право на вето върху тях. Можем да поискаме ревизия и изясняване на казуса с петрола, иначе - няма нови санкции. И ЕС няма право да ни откаже.

Но нашите дупедавци дори не помислят за подобна смелост. Вместо това сме "щели да питаме ЕК". Е, ясно е тя какво ще каже - "не може да изнасяте". Нали ЕК е измислила този гнусен мурафет.

Това е ЕС, скъпи приятели, това е ЕС. Очевидно, освен ТЕЦ-овете, сега ще затваряме и Нефтохим. Без руски петрол, рафинерията не може да работи. Дори да иска да внесе например Саудитски нефт, той няма откъде да мине. Слотовете през Босфора са запълнени. И сега проливът е претоварен.

Това е ЕС - грабеж и измама. Лицемерие и плячкосване...

Но ние сме си виновни - нямаме водачи като цар Борис или Тодор Живков, които да се преборят за България. Дори като си малък и слаб, можеш да се бориш. Не и ако начело са хора, чийто хоризонт е до поклона пред Американското посолство...

Добри Божилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.