Кирил Петков отново реши да впечатлява публиката, изричайки куп неистини за евтин азерски газ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kiril-petkov-otnovo-reshi-da-vpechatlyava-publikata-izrichayki-kup-neistini-za-evtin-azerski-gaz/4206 SvobodnoSlovo.eu
Кирил Петков отново реши да впечатлява публиката, изричайки куп неистини за евтин азерски газ

Кирил Петков отново реши да впечатлява публиката, изричайки куп неистини за евтин азерски газ, диверсификация и независимост от Русия, днес в Комотини!

Да се чуди човек кой му ги разказва тези приказки от "Шехерезада"? Особено впечатляващо звучи твърдяното от него как 12 години нищо не било направено и добре, че се е появил той, за да можем да получим най-после азерски газ!

Кириле, за да бъде доставен азерски газ до Европа трябваше да бъде построен Трансанадолския газопровод (TANAP) и Трансадриатическия газопровод (TAP). Сторежът на TANAP започна през 2011 година и продължи до 2020 година. По непотвърдена информация в него са вложени около 50 милиарда долара. По него се пренася газ от находището Шах Дениз-2.

Сега, да изясня някои интересни подробности за Кирил Петков.

Оказа се, че капацитета на находището е силно надценен, но това не е най-важното. Важно е да се знае кои са собствениците на това находище. Само ще спомена за Кирил Петков, че азерите притежават от него едва 16%, а Лукойл към този момент притежава около 20% останалите собственици са Бритиш петролиум, турската TPAO, френската Тотал и т.н.

За да може азерите да изпълняват договореностите за доставка на газ им се налага да купуват около 20% от руската Газпром. Тук приключват всякакви приказки за диверсификация и независимост от Русия. Бъдете здрави!

Димитър Байрактаров

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.