Когато глупаво и несправедливо налагаш санкции на страна от шахматисти, които мислят десет хода пред теб:)

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kogato-glupavo-i-nespravedlivo-nalagash-sankcii-na-strana-ot-shahmatisti-koito-mislyat-deset-hoda-pred-teb/4887 SvobodnoSlovo.eu
Когато глупаво и несправедливо налагаш санкции на страна от шахматисти, които мислят десет хода пред теб:)

Когато глупаво и несправедливо налагаш санкции на страна от шахматисти, които мислят десет хода пред теб:)

Медведев: "Има и добри новини. Санкциите могат да бъдат отличен повод за окончателен преглед на всички отношения с онези държави, които са ги наложили. Включително за прекъсване на диалога за стратегическата стабилност. В крайна сметка е възможно по принцип да се откаже от всичко, включително от Договора START-3, сключен от мен с Б. Обама и удължен от В. В. Путин с настоящия глава на Съединените щати. Защо сега, при такива и такива условия, особено подписан от санкционирани лица? Излиза някак неудобно. Да, и дипломатическите отношения по принцип не са особено необходими. Време е да затворим посолствата с брави на хамбари. И контактите продължават, като се разглеждат само с бинокъл и оръжейна оптика.

4. Сега сме прогонени отвсякъде, наказани, уплашени, но отново не се страхуваме (почти като Л. Н. Толстой в определена ситуация). Съветът на Европа и ПАСЕ прекратиха членството на Русия. Дива несправедливост. Макар и добра причина най-после да тръшнеш вратата и да забравиш завинаги за тези безсмислени богадини. И веднъж влязоха в нещо глупаво. По младост. Освен това това е и добра възможност за възстановяване на редица важни институции за предотвратяване на особено тежки престъпления в страната. Като смъртното наказание за най-опасните престъпници, което, между другото, се използва активно в САЩ и Китай.

Изключването от ОИСР също е нещо безумно страшно. Не знам какво да правя сега. Въпреки че не искаха да ни видят там почти осем години. И не искат отново. Е, няма да бъдете принудени да бъдете мили...

По-нататък изключения "отвсякъде" под формата на наказание - според списъка. Неволно ще мислите само за времето, прекарано в тези структури напразно.

5. Те също така заплашват да конфискуват парите на руски граждани и руски компании в чужбина. Просто всички, без никакви санкции. Напълно. Някак лошо. Но на това ще трябва да се отговори доста симетрично. Арест на средства на чужденци и чуждестранни компании в Русия по принципа на страната. И може би - и национализацията на имуществото на тези лица, които са регистрирани в неприятелски юрисдикции. Като САЩ, държавите от ЕС и редица пеещи страни от англосаксонския свят, които ще участват в това. За щастие имаме богат опит и имаме закон по тази тема. Строги. Така че забавлението тепърва започва..."

Явор Дачков

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.