Колко неоправени неща имаме, тръгнали сме да оправяме

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kolko-neopraveni-neshta-imame-tragnali-sme-da-opravyame/4868 SvobodnoSlovo.eu
Колко неоправени неща имаме, тръгнали сме да оправяме

Дал съм си дума да не коментирам политически теми. Политиката е като времето и се сменя на час или на сезон. Под такова време слагаме чадъри или се излагаме на слънцето, така както ни уйдисва.

Днес, докато следим политическите прогнози, нямаме време да си сложим шапка, камо ли да реагираме на междусъседски конфликт, който дори да ни касае, ни касае не повече от факта, че има ли торнадо в Тексас, ще засегне и село Пищигово, пазарджишко.

Почти нито един от нас не знае същинските причини за това, което наричат война, но с някаква неоспорима настървеност се дават съвети, насочват, обвиняват, перчат се, може би за да удовлетворят ниското си самочувствие.

Съчувствието тук е изкарано на показ, залиняло и прокиснало, защото то е само едно байряче, нещо като претенция за съпричастност, в която всъщност не участваме. Ние не сме почистили и измели нашите дворове, тръгнахме да се грижим за чуждите.

Има толкова изоставени български родители, деца, сгради. Има толкова гнойни пъпки за лекуване по собственото ни лице, ние тръгнахме да се правим на козметолози на света.

Правим се на диригенти на чужди оркестри, без да знаем тоналността. Натрапените от невежество мисли са ограничаващи. Медийната манипулация замества собствените ви мисли. Папагалското преповтаряне ги утвърждава. Важното е да бръмчим на едни херци с вече казаното, за да не излизаме извън общия хор. Важното е да сложим знаменце на профила си, нищо че българското го слагаме само ако Гришо спечели нещо и някъде.

Предлагам просто да си вършите работата и да се молите за мир. Бездушието и безбожието пораждат всичко. Нека бъдем монасите, които ще извисят духовното в света, като се молим и изпращаме светлина и добри помисли. Колко пъти се помолихте за мир в света? Знаменцата и кахъренето са обратното на молитвите и естествената доброта. Нека България кредитира духовно света, като извади от покритите си с пепел дълбини най-добрите думи за света. Заменете думата война с доброта и нейните негативни енергии ще бъдат отслабени.

И по- скоро, сложете българския флаг на профила си, не само защото вдруги ден е 3 март, а защото България го заслужава с хилядолетната си история и население. И нека се окичим с мартеници и любов. Добрите вибрации ще сторят останалото.

От Евгени Минчев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.