КОЛКО СТРУВА ЖИВОТА НА ЕДИН ЖУРНАЛИСТ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kolko-struva-zhivota-na-edin-zhurnalist/4659 SvobodnoSlovo.eu
КОЛКО СТРУВА ЖИВОТА НА ЕДИН ЖУРНАЛИСТ

Бясна съм. За пореден път. Не само от родното правосъдие, но и от отношението. Милен Цветков беше убит от едно нагло наркоманизирано леке с богата маминка. И ще лежи няколко години. От присъдата ще му приспаднат за работа и добро поведение. На практика можеш да си убиеш журналист срещу три-четири години в затвора, от които ти се приспада ареста.

Цената на живота. Цената на живота на Милен Цветков. Забравихме възмущението и яростта, когато прочетохме страшната вест. Забравихме наглостта на маминка на убиеца, която заяви, че той е добро момче и невинен. Забравихме наркотиците и това, че малките мекеренца бяха излезли без проблем от София, докато останалите трябваше да доказват къде отиват. Забравихме, че Милен Цветков беше един от малкото журналисти, за които истината беше по-важна от парите и славата.

Правосъдието ни е голям проблем. То оставя в обществото чувството за безнаказаност за богатите и известните и мачкане на слабите и безпомощните. Няма чувството за справедливост и възмездие, които са целта на това занятие.

Отглеждането на келеши продължава. Отглеждането на правосъдна система, обслужваща тези с пари - също!

Засега справедливост няма. И ни остава само да се надяваме, че Бог гледа! Защото май само на него разчитаме престъпниците да получат реално наказание за престъпленията си!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.