КОМПРОМИСИ СЪС ЗЛОТО

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kompromisi-sas-zloto/19940 SvobodnoSlovo.eu
КОМПРОМИСИ СЪС ЗЛОТО

Днес, отвратена от поредните гнусни неща в политиката на България, отново си припомних лекциите и думите на доц. Кристиан Таков. Че „Развратът идва от малките компромиси и ежедневността на злото“. И се замислих за вината в нашите компромиси, ежедневната вина…

Вината, че тогава, когато злото беше малко и дребно и можехме да го смачкаме, проявихме съчувствие, апатия или просто нежелание да влизаме в спорове. Когато виждахме новите „демократи“, правехме компромиси с това, което разбрахме за тях, заради голямата идея за демокрация.

Само че компромисите доведоха до тържеството и възхода на ЗЛОТО. Което трайно се настани в България, като рак е променило клетките на обществото и е изродило начинът на мислене на хората. И което зло НИ УБИВА. Заради малките компромиси да си мълчим и да го оставим да порасне.

Ние като народ никога не забелязваме малкото камъче, което се е търколило по склона и е предвестник на огромното свлачище, което ще ни затрупа. Не виждаме дребните детайли, които са показателни за поведението на политиците. Оправдаваме ги така, както дори любимите си хора не оправдаваме. Слагаме си розовите очила и настояваме да гледаме през тях или по-лошо- заравяме глави в пясъка, за да не се ядосваме на действителността, която се случва над заровените ни глави.

Александър Йорданов беше една дребна, мазна душичка, с явни отклонения в мисленето и психическото състояние, като всички го съжаляваха и в тълпата от сиви и безлични демократи приемахме странностите му като нещо, което е като детска болест на демокрацията. Уви, допуснахме потомъкът на убиец на деца и човек, за когото омразата е водещата сила и цел в живота, да стане председател на Народното събрание, а сега дори му се дава шанс да отиде да ни представлява в Европа, където да сее злъч и омраза. И неадекватно поведение.

Направихме малките компромиси и с Бойко Борисов, като си затворихме очите пред простащината, липсата на образование, възпитание, професионален опит и цървулщината, с надеждата той да стане по-добър. Но злото не става по-добро, то само избуява върху гърба на хората.

И още една мисъл на доц. Таков: "Не можете да спрете злото. То дава много облаги. Не можете да спрете корупцията - на много хора страшно им харесва да са корумпирани. Но можете да ги ограничите. За това противодействие на злото обаче ще платите цена".

Корупцията е последица, а не причина. Тя е последица от злото, от злите хора, поставени от нас, добрите и правещите компромиси, начело на държавата. Липсата на добро сърце и на морал водят неизбежно до корупция, кражби, насилие и измами. Не може да очакваме дяволът да сътвори рай за нас.

И сега, тези дни, днес, е време ДА СПРЕМ ЗЛОТО! Да престанем с ежедневните малки компромиси, които правим на управляващите. За да ЗНАЯТ , ЧЕ НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ТОВА. Да знаят, че са контролирани не от своите корумпирани приятели и съпартийци, а от хората, които са ги избрали. Да знаят, че СА СЛЕДЕНИ ПОСТОЯННО КАКВО ПРАВЯТ И ВЪЗМЕЗДИЕ ЩЕ ИМА!

ВРЕМЕ Е ДА ПЛАТИМ ЦЕНАТА!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Гунчева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.