КОЙ ЩЕ НИ ПАЗИ ОТ ПАЗАЧИТЕ?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/koy-shte-ni-pazi-ot-pazachite/44255 SvobodnoSlovo.eu
КОЙ ЩЕ НИ ПАЗИ ОТ ПАЗАЧИТЕ?

Тези дни пак хванаха полицайка да пренася марихуана. Нормално ни изглежда вече. Наред с многото достойни и свестни полицаи, има техни колеги, които са срам за системата на МВР и за обществото ни като цяло. Полицаи рекетират бизнесмени, слагат чадър над проституция и трафик на хора, сами превозват мигранти. Вече много хора ги е страх да подадат сигнал или жалба в полицията, че може да налетят там на извършителя, седнал зад бюрото.

Полицай, хванат с белязани пари и уличен в корупция, е депутат и член на комисията по борба с корупцията. В нормална държава щяхме да кажем "закривай" и стане сериозен обществен скандал. Но тук обществената толерантност към непоносимото и неприемливото, е в граници, доближаващи идиотизъм.

Когато се казва "мафия" в България, хората не се сещат за мутри с джипове. Сещат се за Борисов и шкафчето с кюлчета, сещат се за главния прокурор и други в прокуратурата ,съда и следствието. Сещат се за депутатите и правителството. Това не е нормално. Органите за борба с мафията на практика са мафията. Омагьосан кръг, от който няма излизане.

Кой ще ни пази от тях - от тези, въоръжените, облечените с власт и правомощия да ни стъжнят живота, ако ритаме. Кой ще ни пази от държавата? Кой ще ни пази от корумпираните кметове? Кой ще ни пази от прокуратурата, която закриля мафията? Кой ще ни пази от народните представители, които ни предават и продават и правят мафиотски закони?

Кой ще ни пази? И разумният човек ще си отговори - когато няма кой да те пази, ти ставаш пазача, човекът, който се пази сам, пази семейството си и другите, вижда опасността и взема мерки за преодоляването й. Пазачите ще трябва да сме ние. Когато осъзнаем реалността....

Елена Гунчева-Гривова

3 Коментара

Червената шапчица

преди 1 година

Джокович спечели Australian Open за десети път с 3:0 сета над Циципас

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

При победилия в България феодален капитализъм, не е реално да мечтаем за български аналог на "Солидарност". Виж - за възродено Хайдушко движение - може.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

- Пич, ти защо си сложи ръката между краката ми? - Ами измръзна ми, та реших да я стопля. - А ушите не ти ли мръзнат?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.