ЛЪЖИТЕ НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/lazhite-na-korneliya-ninova/4811 SvobodnoSlovo.eu
ЛЪЖИТЕ НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА

ЛЪЖИТЕ НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА

(в предаването на Цветанка Ризова)

.

*** Корнелия Нинова заяви, че Украйна не е отправяла официално искане към България за доставки на оръжие.

Не е истина!

Такова искане беше отправено по официален дипломатически път и на най-висок форум с копия до всички държави на Срещата на Букурещ 9, на която присъстваше и България.

.

*** Корнелия Нинова заяви, че България ще спазва европейското законодателство, което забранява износ на оръжие за Русия и за Украйна.

Не е истина!

Забрана за износ на оръжие за Украйна никога не е приемана и дори обсъждана.

Не е истина! Лъже!

_________________________________

Защото например вчера ЕС прие решение за дарение на оръжие на стойност 450 млн. евро от неговия бюджет, което ще се осъществи чрез доставки от страните-членки.

_________________________________

.

*** Корнелия Нинова заяви, че по предложение на Стефан Янев е решено на Министерски съвет да има разполагане на войски на НАТО у нас.

Лъже!

1. Лъже, защото решението за разширяване на оперативните сили за бързо реагиране в помощ на всяка държава в близост до Русия е решение на НАТО, за което е гласувала и България.

2. Лъже, защото Стефан Янев предложи вместо натовска част още несформиран чисто български батальон под българско вместо под натовско командване и на българска територия. А след скандала премиерът Петков го коригира и с натовски войници, но пак под българско, а не натовско командване.

.

*** Да искаш строителство на нови ядрени реактори, понеже са "закупено оборудване" от Русия (моя бел. - скрап) означава да прахосаш поредните милиарди за окомплектоването му с руски съоръжения чрез нарушаване на въведените санкции.

Да ги прахосаш, защото Русия отдавна - от десетилетия и десетилетия насам не произвежда нито такива реактори, нито оборудване за тях.

.

ЦИНИЗЪМ

.

*** Да не подкрепиш с оръжие нападнатия с агресия, е подкрепа за агресора, поощряване на др. негови агресии.

*** Да откажеш налагането на санкции на агресора, е насърчаване, поощрявани и на др. негови агресии.

*** Да се правиш на загрижен за несъществуващ национален интерес да не се караме с Русия, да искаш да подариш далавераджийски милиарди на Кремъл означава да защитиш интересите на Путин и върхушката му, да ги наградиш с тези милиарди за агпресията. Който поиска България да е негова сфера на влияние!

.

45 тоталитарни години БКП беше поделение на КПСС, 30 години преход БСП е поделение на кремълската администрация и службите й.

Г-жо Нинова, вие български политик и депутат ли сте, европейски социалист ли сте или сте руски политик и депутат от Путиновата "Единна Русия" в руската Дума?

Григор Лилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.