ЛИЧНИЯТ ПРИМЕР Е ПО-ВАЖЕН ОТ СТАДИОНИТЕ!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/lichniyat-primer-e-po-vazhen-ot-stadionite/18328 SvobodnoSlovo.eu
ЛИЧНИЯТ ПРИМЕР Е ПО-ВАЖЕН ОТ СТАДИОНИТЕ!

Снимка на Елена Гунчева.

Президентът Румен Радев днес участва в благотворително бягане за хора с увреждания. Очевидно в отлична спортна форма, генерал Радев пробяга цялото разстояние и даде личен пример не само на присъстващите. Всички си спомняме и коремното на лост, което направи дори в официален костюм. Отиването с велосипед на работа.

Това е важното. Децата, младите хора, а защо не и възрастните да виждат примера. Как макар и на такава висока длъжност, Президентът поддържа спортна форма и най-важното - прави го сред хората, без викане на медии, които да отразяват всяка стъпка и дума.

Какво виждаме от другата страна. Един премиер, който уж рита мачлета, но формата му наподобява по-скоро спортист по сумо. За когото никой вече не си спомня да е правил повече от три крачки пеш по улицата, а джипката се е сраснала с него, дори за разстояние от 50 метра. Вчера видяхме и Министърът на отбраната, който в откровено кичозен вид, явно не можеше да улучи крачката при маршируването, а телесата му преливаха от тясното сако. И този човек трябва да е пример за армията. Ако може да пробяга и 20 метра, без да получи инфаркт, направо генерал трябва да го произведат.

Иначе правителството усвоява, опа, лапсус, дава пари за спорта - за фитнеси на открито в затънтени села, за спортни зали, в градове, в които не са останали млади хора, за игрища, които буренясват след откриването си. А децата в училищата нямат дори физкултурни салони някъде. Няма къде безплатно да отидат да плуват, да поиграят футбол, да потичат, да спортуват....Масовият спорт вече е забравен. Спортът на правителството е вдигане на сто грама от маса и набиране на пържоли с вилица!

Затова - респект за примера на Президента. Той е много повече от всичките празни спортни зали. Защото увлича, показва и кара хората да се замислят колко е важно да спортуват - не за постижения. За здравето си!

Борисов може да прости всичко на Президента, без едно - че хората обичат генерал Радев повече от него! Но вместо да беснее, да се замисли защо!

Елена Гунчева

* Снимката е от личния профил на Калоян Методиев.

Снимка на Елена Гунчева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.