М А С К И Д О Л У !

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/m-a-s-k-i-d-o-l-u/13171 SvobodnoSlovo.eu
М А С К И   Д О Л У !

Очертава се безкраен празник – всенароден маскарад. Със закупени от аптеките маски / най-евтини са при Марешки, понеже ги е шил собственоръчно. И разноцветно, подходящи за веселбата/. Или пък внос от Китай /поръчани, изглежда с връзки от пекинската патица/. Може и собствено производство, според уменията и финансовите възможности – било от плат американ /много здрав между другото, ако си пазите някогашните стари чаршафи/, било, защо не, от тафта или сатен.

Важното е устата да е запушена и никакви мирни, не дай Бог, бойни призиви „Оставка!“ Така площадната война от само себе си ще премине в пантомима или в нелегалност.

А бе, др. Борисов, що не вземеш да раздадеш по едно нощно шкафче на глава от населението, да миряса протестът, а се излагаш с тия маски. При 5 милиарда заем, делено на 5 милиона, останали на територията – пада се, кажи-речи, по хилядарка на калпак, ако щеш в лева, ако щеш и в евро, колкото да си платим тока и парното за сезона, че зима иде и щяла да е тежка, според политическата прогноза. И без туй, ние ще си ги връщаме.

И не ги разправяй тия, че и ти бил си като нас, демек гол и бос. Че си гол, видяхме, ама не като сокол, а като Сокола, който, от своя страна, също не е съвсем гол. То и самият цар даже вече не е гол, след като окончателно се сдоби с полагащ му се по рождение дворец. В цял свят няма цар без дворец, само България, за срамота, довчера правеше изключение. Но сега работата се оправи, няма да бъдем повече за смях на Европа.

Голи и боси остават обаче, Гольо и Босьо от Голо Бърдо. Таман с по 50 лева на месец и те да се облекат от глава до пети, че и за спестовен влог да им хартиса, ето че се налага да ги инвестират в маски. А дибидюс голи-боси и с маска през устата са не само готов модел за Комарницки, а жива карикатура „Гол де Бос протестира“. Представи си в този си вид да изпълнят площад „Независимост“

Галина Паскалева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.