МЪКАААА, НИГЕР Е МЪКА!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/makaaaa-niger-e-maka/114860 SvobodnoSlovo.eu
МЪКАААА, НИГЕР Е МЪКА!

 

Сърцераздирателният вой на евроатлантиците за това, че Нигер изрита американските подлоги на Макарон от държавата си, напоява обилно медийния ресор. Възмущението на демократично настроените люде у нас, че Нигер вече не иска да бъде ограбван от Франция, няма измерими граници. Че как може така! Явно е убеждението на евроатлантиците, че всяка една държава, в която има американски или на техни съюзници военни бази и в която чужди държави от позиция на силата ограбват природните им ресурси и ползват евтина работна ръка, трябва да се чувства горда от тая работа и да не рита!

А ето, Нигер рита срещу демократичния ръжен. Дори си позволи нахалството да изхвърли френските неоколонизатори и да поставя условия за доставката на уран за Франция. Който уран се произвежда в Нигер, следователно те си определят цената или бъркам нещо? 

Цялата гнусна и лицемерна маска на "демократите" лъсна в случая с Нигер. Не правят дори опити да оправдаят наглостта си, а директно вият, че са им нарушени интересите. Че какъв го дървят интересите на САЩ и Франция в Нигер, който е в Африка?!? Хайде, ще ми бъде много любопитно някой евроатлантик да се обоснове с аргументи.

И да, Нигер е важен. Защото нарита по чувствителните части Франция и САЩ. И защото най-вероятно не само ще му се размине, защото в Нигер зазвуча музиката на Вагнер, ами и дори други държави могат да го последват. А тогава музиката на Вагнер ще звучи на фона на истеричните павиански крясъци на евроатлантическите подлоги.

Елена Гунчева-Гривова

3 Коментара

Настапир Аналниев

преди 3 месеца

Елена , питай циганина капут киро-мангала тъпия , не че нещо ще му разбереш но опитай.

Коментирай

БайГън

преди 3 месеца

Не е само Нигер. Ето вчера премиерът е посетил Чад. На тяхна страна са и Мали и още няколко държави. ЦАР също помолиха Москва да им прати някой композитор, независимо дали е Вагнер, Моцарт или Бетовен. Заформя се интересна некоалиция.

Коментирай

Иванов

преди 3 месеца

Преди да пишеш Гунчева, чети повече. “Divide and Rule”: Italy’s PM Giorgia Meloni Is Biden’s “Political Asset”. U.S. Behind Niger Coup d’Etat. America’s Hegemonic Wars Against Europe and Africa " By Prof Michel Chossudovsky Global Research, August 15, 2023 ПРЕВОД „Разделяй и владей“: италианският премиер Джорджия Мелони е „политическият актив“ на Байдън. САЩ стоят зад държавния преврат в Нигер. Хегемонистичните войни на Америка срещу Европа и Африка.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.