„МДАААА … В ХАРВАРД ТОВА НЕ ГО ЗНАЯТ“

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/mdaaaa-v-harvard-tova-ne-go-znayat/4224 SvobodnoSlovo.eu
„МДАААА … В ХАРВАРД ТОВА НЕ ГО ЗНАЯТ“

Лавров спечели войната сам, за три седмици, между една цигара и една чаша водка и следващата

„Мдаааа … в Харвард това не го знаят.

За няколко дни открихме какво означава да имаш страхотна дипломация.

1) Пакистан подписа договор за закупуване на зърнени храни, газ и петрол от Русия.

2) Индия съобщава, че обмисля закупуване на газ и петрол от Русия, която е предложила значителна отстъпка от цените.

3) Русия и Китай подписаха изграждането на други газопроводи, които насочват газа, продаван от руснаците досега, към Европа към Китай

4) Венецуела казва, че ще продава петрол на държави, които са го санкционирали (и го ограбиха, както в случая с Обединеното кралство, което „замрази“ златото им, депозирано в Английската централна банка), само ако санкциите бъдат премахнати и ако западните страни ще признаят Мадуро за легитимен президент. От само себе си се разбира, че венецуелските нефтени кладенци се управляват от руския Газпром от години.

5) На среща в Москва между външните министри на Иран и Русия беше решено скоро да бъде подписано споразумение за взаимна военна подкрепа между Иран и Русия. Излишно е да казвам, че преди три дни иранците изстреляха шест балистични ракети по американското консулство в Ербил (Ирак), а САЩ мълчаливо погълнаха, без нито дума, защото имат нужда от ирански петрол като горещи торти (за да го дадат на нас, европейците).

6) Днес Global Times (англоезичен орган на Китайската комунистическа партия) отговори на казаното от американския съветник по националната сигурност Съливан на китайския си колега Ян Джиеки вчера в Рим: Китай ще продължи да търгува с Русия и ще купува каквото пожелае на цената договорено и плащане във валутата, която страните решат и САЩ могат лесно да отидат и да получат благословия.

7) Саудитска Арабия даде да се разбере, че мисли да продаде петрола си на Китай, като го таксува в юани. Сбогом петродолар. (Източник WSJ).

Всичко това има само едно значение: Сергей Викторович Лавров спечели войната сам, за три седмици, между една цигара и една чаша водка и следващата.

Някой също така да каже на нашите владетели, които вярваха, че са господари на света, които бяха изравнени със земята и които буквално ни унищожиха.

(Единственото нещо, което тревожи в това бедствие, е, че лудите, които ни управляват военно, реагират на дипломатическата катастрофа, като отиват на война в Украйна с едно или друго извинение.)”””

Кристиян Коев

Честит рожден ден,Сергей Лавров!

Маргарита Атанасова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.