Н. Марков: ЕНП гори на клада в името на балкански криминален вожд

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/n-markov-enp-gori-na-klada-v-imeto-na-balkanski-kriminalen-vozhd/13334 SvobodnoSlovo.eu
Н. Марков: ЕНП гори на клада в името на балкански криминален вожд

Европейската Народна Партия взе решение да принесе в жертва собственото си политическо тяло и да изгори на клада, в името на един балкански криминален вожд. Това е добре, защото и най-грешното решение е по-добро от липсата на такова. Единственият проблем е дали тази саможертва е заради лично убеждение или по силата на принуда, но каквато и да е истината трупът си е труп, макар и облечен в европейски ценности. Амин.

 

Това, обаче, е театралната сцената, а не мястото от което се управлява съюза. Истинската гнойна рана е в Европейската Комисия, която се доминира изцяло от ЕНП. Видно от последните събития и от много други неща, членовете на въпросното управленско тяло много обичат да ги "карат с двеста", както и да ги корумпират по всяко време на денонощието. И точно по тази причина те не могат да упражняват свободно волята си, както и да изповядват позабравените от тях ценности. Шумът на българските пари замъгли всяка възможна чиста мисъл.

 

Оттук нататък става лесно!

 

Погребахме ЕНП по тяхна лична воля, компрометирахме работата на Европейския парламент и за десерт разобличихме корупционните практики въведени от Европейската комисия. Остава да разберем дали разсичането на възела ще стане чрез гилотиниране на корумпирани политици на всички нива в ЕС или просто ще тръгнем по различни пътища, независимо какви чувства имаме един към друг и в какви съюзи членуваме. Подцениха ни.

При всички случаи, която и българска партия да заговори предизборно за "европейски ценности", тя е обречена на заличаване. Благодарностите за това могат да се отнесат лично на ББ, когото тайно или явно подкрепяха през годините. Въпреки, че лично аз не съм убеден, че всичко което ни случи, не е било замислено отдавна като краен резултат. И реализирано.

 

На ход сме ние, госпожа Европа - мяра според мяра.

 

Николай Марков, фейсбук

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.