На 24.10.(ДЕНЯТ НА ИЗБОРА) - 9.30ч. - излизаме всички пред сградата на ВСС - СТОП ГЕШЕВ!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/na-2410denyat-na-izbora-930ch-izlizame-vsichki-pred-sgradata-na-vss-stop-geshev/18504 SvobodnoSlovo.eu
На 24.10.(ДЕНЯТ НА ИЗБОРА) - 9.30ч. - излизаме всички пред сградата на ВСС - СТОП ГЕШЕВ!

СПОДЕЛЯЙТЕ И СЕ ВКЛЮЧЕТЕ!

НА 24.10.2019г. - ДЕНЯТ НА ИЗБОРА - В 9.30ч. ПРЕД ВСС!

СТОП ГЕШЕВ!

Водим една от най-важните битки - срещу опита на мафията да си назначи за още седем години своя марионетка за главен прокурор в лицето на Иван Гешев.

Процедура опорочена от самото начало, превърната в съзтезание с един кон, без избор, без реален дебат и без алтернатива. БОЕЦ и група граждански организации предложихме гражданската кандидатура на следовател Бойко Атанасов, но правителството на Борисов в лицето на министъра на правосъдието отхвърли тази последна възможност за реален избор и се подчини на Пеевски и неговата воля, Гешев да бъде назначен без да се поемат никакви рискове.

В тази ситуация гражданите останахме единствената сила, която може да се противопостави на този предрешен „избор“ , да се изправим срещу мафията в стремежа и да запази контрола върху прокуратурата и съдебната система.

Това е обединение на принципна основа, което дава равнопоставеност и възможност за пълноценно включване на всеки. Създадохме формулата, която събира енергията на гражданите за постигане на така нужната ни победа. Темата „Правосъдие“ не е ничий монопол. Напротив, липсата на резултати и пълзащата мафиотска диктатура доказват, че действията до момента са неефективни и трябва да сменим тактитака. Да потърсим и консолидираме максимално широк кръг от обществото в битката за свобода и справедливост!

Достатъчно е 9 от членовете на ВСС да НЕ гласуват за Гешев и процедурата приключва!

Обърщаме се към всички неправителствени органиции, сдружения и активни граждани с апел да съберем силите си с една цел – да не допуснем Гешев, кандидата на мафията да бъде избран за главен прокурор. Обединение без политически амбиции с ясен фокус – "СТОП ГЕШЕВ", за да спрем назначението на кандидата на мафията. Формат без водещи и подкрепящи, без големи и малки, без център и периферия, като всички застанем заедно в общата ни битка. Обединение, което да увлече гражданите, като дадем пример за сътрудничество и зрялост, за солидарност и гражданско поведение! Да покажем на "управляващите", че срещу себе си имат гражданско общество, способно да поставя пред себе си ясни цели и да се бори заедно за тяхното постигане. Това е най-големият кошмар на мафията-гражданите да осъзнаят силата си и да излязат в общ фронт срещу злото!

Присъединилите се към момента в Гражданското обединение "СТОП ГЕШЕВ" - ГД "БОЕЦ", Сдружение "Зелен Младост" и движение "Ние, гражданите".

Ще добавяме присъединяващите се организации всеки ден.

На 24.10.(ДЕНЯТ НА ИЗБОРА) - 9.30ч. - излизаме всички пред сградата на ВСС - СТОП ГЕШЕВ!

Сили и мъдрост желаем на всички ни!

Продължаваме!

#СтопГешев

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.