На изборите на 2.04 ще подкрепя партии и коалиции, които ще настояват за следните промени, водещи към генерална промяна в България

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/na-izborite-na-204-shte-podkrepya-partii-i-koalicii-koito-shte-nastoyavat-za-slednite-promeni-vodeshti-kam-generalna-promyana-v-balgariya/52644 SvobodnoSlovo.eu
На изборите на 2.04 ще подкрепя партии и коалиции, които ще настояват за следните промени, водещи към генерална промяна в България

На изборите на 2.04 ще подкрепя партии и коалиции, които ще настояват за следните промени, водещи към генерална промяна в България - мирна, свободна, справедлива и солидарна социално-икономическа система:

1. Независима вътрешна и външна политика (а не компрадорска служба)

2. Външна политика, насочена към траен световен и евразийски мир, солидарност и сигурност (а не безкрайни войни до „пълна победа“)

3. Трансформиране на НАТО в отбранителен съюз без прекрачване на „червеи линии“ и неспазване на поети ангажименти (а не нападателен съюз)

4. България – страна без ядрено оръжие и чужди бази (а не военно депо на чужди държави)

5. Много по-добра координация на страните-членки на Европейския съюз и демократизация на вземането на стратегическите решения, включително и чрез общоевропейски референдуми (а не системно пренебрегване на европейското обществено мнение и „Европа на различни скорости“)

6. Приемане на РСМ в Европейския съюз след изпълняване на предварителните договорености

7. Облекчаване на възможностите за национални и местни референдуми (а не 240 „знаят и могат всичко“)

8. Икономическо развитие на България чрез висок „догонващ“ икономически растеж (а не в полза на олигархията, латифундистите и плутократите)

9. Въвеждане на БДС (Български държавен стандарт) за храните и другите потребителски стоки (а не системни „заменки“ и измами с евтини и некачествени продукти)

10. Социално развитие чрез справедливо първично разпределение на доходите „заплати – печалби“ и чрез включване на 50% от наемните работници в надзорните съвети на фирмите (а не „печалбата е над хората“)

11. Държавата да участва с около 50% в производството и реализацията на БВП (а не неолиберализъм)

12. Прогресивно данъчно облагане на доходите, богатствата и наследствата (а не срамния „плосък данък“)

13. Субсидии за партиите – до по 5 лв. на спечелен глас на изборите за НС за всички участници (а не по 8 лв.); До два мандата на кметове (а не несменяемост)

Ако не намеря на "политическия пазар" достойна стока, ще гласувам за най-сродната ми политическа душа (ако има такава), но против партиите от "статуквото", които са лицемерни и с омръзнали и несимпатични лица.

Всекиму своето!

Боян Дуранкев 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.