НАДЕЖДАТА УМИРА ПОСЛЕДНА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/nadezhdata-umira-posledna/2295 SvobodnoSlovo.eu
НАДЕЖДАТА УМИРА ПОСЛЕДНА

Новата партия на Стефан Янев се роди вчера. Поне двама души ме попитаха, какво мисля за нея?

Преди шест месеца, в предаването на Васил Василев "Не се страхувай", казах добри думи за Продължаваме промяната, Кирил Петков и Асен Василев. Може би подведох някои хора, та ми се наложи после да се извинявам. От тогава съм доста предпазлив, в оценките за хора и партии.

А иначе, страшно ми се иска, вече да се появи проект, който да хвърли камък в блатото и да се превърне в алтернатива на статуквото.

Стефан Янев ми направи отлично впечатление, като служебен премиер, После, вече като редовен военен министър, зае балансирана позиция към войната в Украйна, което ми хареса, но му "изяде главата". Обаче доста подозрения предизвика изпуснатата фраза "България е НАТО и НАТО е България".

Така или иначе, той е харесван политик, сега остава да видим:

Кой финансира новата партия;

Какви са и ще бъдат нейните отношения с "Козяк";

Къде в политическия спектър тя ще се опита да се позиционира;

А, бидейки непоправим оптимист, аз ще продължавам да се надявам, в унилия ни политически пейзаж да се появи личност или партия, която да измете провалилия се "елит на Прехода".

Калин Тодоров

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.