Накратко, по-важните неща, които съм свършила в Народното събрание

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/nakratko-po-vazhnite-neshta-koito-sam-svarshila-v-narodnoto-sabranie/3321 SvobodnoSlovo.eu
Накратко, по-важните неща, които съм свършила в Народното събрание

Накратко, по-важните неща, които съм свършила в Народното събрание:

- Написала съм законопроект, с който да отпадне незабавното изпълнение и издаването на изпълнителен лист в полза на банките, държавата и общините за техни задължения, без длъжникът да се уведомява, както и за по-добра защита на длъжниците;

- Написала съм законопроект за промени в Закона за общинската собственост, за предотвратяване на корупцията, възможност на гражданите да обжалват актове на Общинските съвети и кметовете, което досега го нямаше, както и предоставяне на жилища на млади български семейства с деца;

- Написала съм законопроект за Закона за здравето, в който бях предложила заповедите на МЗ да са ограничени и да не могат да засягат основни граждански права, като право на труд и образование, да се ограничи властта на министъра да налага каквито си мерки поиска. Законопроектът беше отхвърлен в пленарна зала.

- Написала съм законопроект за промени в Закона за пътищата, с който общините да осигуряват безплатно паркоместа за живущите в блоковете по постоянен адрес.

- Написала съм проект на решение за прекратяване на споразумението за американските бази в България.

Това са по-важните неща, за съжаление вероятно ще си останат само проекти. Интересно защо никой от тези, които ми се подиграват, не дойде на това ниво и да коментира с мен законодателните инициативи и работата ми в комисии и в пленарна зала.

Аз знам какво правя. Това, което съм обещала на хората. И ще продължавам да го правя, каквото е възможно. А Вие продължавайте да си лаете.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.