НАКРАТКО ЗА ОПОРНИТЕ МИ ТОЧКИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/nakratko-za-opornite-mi-tochki/11759 SvobodnoSlovo.eu
НАКРАТКО ЗА ОПОРНИТЕ МИ ТОЧКИ

Убеждения – по-скоро социалдемократически. Защита на социалнослабите, които не могат сами да се грижат за себе си.В същото време подпомагане и на бизнеса свободно да работи. Сфери, които да са изключителен монопол на държавата, като например енергетика, минно дело, добив на природни ресурси, водоснабдяване, чистота.

За традиционното семейство съм. Останалите се гъбаркат, нали? Забрана на прайдовете с изключение на зоологическата градина. Всеки има правото да бъде какъвто си иска, стига да не го навира в очите на останалите агресивно. Децата да се учат на традиционните ценности, а не на изключенията. Насърчаване на възпитание в традиционни български ценности и добродетели. Почитание към възрастните, строго възпитание на децата /без насилие освен в изключителни случаи/.

Източноправославна. С мнение държавата да подкрепя първо Българската Православна Църква, след това другите две традиционни вероизповедания. Да се построят повече църкви и да се въведе вероучение в училище. В самите училища учебна програма, която се одобрява от съвет от практикуващи учители, избрани чрез жребий и родители. С насоченост към патриотизма и зачитане на българската история и традиции. Българското знаме навсякъде, а знамето на ЕС задължително или настрани, или под него. Който иска, да си го развява в Брюксел, ние имаме една родина. Започване на учебните часове с химна на България.

Дисциплина в училищата. Затваряне при започване на часовете и недопускане на външни лица. Дисциплинарна отговорност на родители, допуснали невъзпитано поведение и насилие. Възстановяване на детските педагогически стаи и ТВУ. Залагане на метода, че правата вървят заедно със задълженията. Уважение към българския учител.

Въвеждане отново на спортни упражнения от учениците преди часовете. Залагане на масовия спорт в училищата, като се залага на развитие на спортните клубове за деца и възрастни при достъпност на такси и местоположение.

Социални помощи само за болните и тези, които не могат да се трудят. И за останалите без работа за определен период. Без социални помощи за родители, които нямат трудов и осигурителен стаж. Насърчаване на българското семействто и деца. Общински жилища с предимство за млади български семейства с деца с облекчени условия за закупуване в зависимост от броя на децата и изискване за образование.

Наказателна отговорност за лентяйство. Хора, които не работят повече от година, да бъдат разследвани за доходите им дали не са от престъпна дейност и да се задължват да полагат общественополезен труд. В наказателното право да се застъпи по-силно пробацията и то за по-дълги периоди – полагане на общественополезен труд.

Всеки има правото да гласува. Но изборите да са с активна гражданска регистрация и по такъв начин, че неграмотните и необразованите да не могат да гласуват. Като искат да гласуват, да се научат. Тяхно задължение е.

По отношение на държавното устройство вече съм коментирала позициите си. Но е важна промяната в обществото и възпитанието на децата. Загубихме много неща. Имаме да си връщаме много неща.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.