Най-голям плюс и най-голям недостатък ми е собственото мнение

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/nay-golyam-plyus-i-nay-golyam-nedostatak-mi-e-sobstvenoto-mnenie/11634 SvobodnoSlovo.eu
Най-голям плюс и най-голям недостатък ми е собственото мнение

Минута за самореклама 🙂

Най-голям плюс и най-голям недостатък ми е собственото мнение. Да, имам си го. И не, няма да го промените с настояване или убеждаване. Бъдете сигурни, че преди да сте се сетили за мен да ме убеждавате в разни проекти, аз знам за вас и съм ви следила през годините. И не си правя илюзии за никого. Грубата реалност е предпочитана пред наивните илюзии.

Аз вярвам в ценностите, разума и личностите. И най-вече - в съчетанието между тях. Защото и най-възвишените ценности, и най-хубавите програми се провалят, когато се изпълняват от продажници. Затова ви гледам под лупа и не си мислете, че ще остана зашеметена от предложенията и офертите. Принципно човек, който си слага цена, не струва нищо!

Аз вярвам на себе си. Че аз ще постъпя правилно, а ако сгреша, ще се опитам да поправя грешката си. Вярвам си, че няма да продам и предам народа си и бъдещето ни. Затова и отсъждам. Аз съм лошата Касандра в света на розовите политически балони. Който иска, може да ми вярва. Моята цел е не да ми повярвате, а да се замислите върху това, което пиша, дори и да не го възприемете и да сте на друго мнение.

И не само критикувам. Но колко от вас четат градивните предложения и програми, анализите на политика, икономика и общество. Хайде да си го признаем, скандалът привлича повече от разума. Факт, с който се опитвам да се съобразя. Защото пътят до истината може да минава през много места. Важното е да се стигне дотам.

Аз съм една от вас. Харесвам живота си, работата си и приятелите си. Работя за себе си и не ми е необходимо някой да ми плаща. Мога да си позволя лукса на свободата и избора. Много хора това не могат да го осъзнаят. Че икономическата свобода и увереността, че няма как да ти определят цена, водят до истинската свобода да можеш да казваш открито мнението си, дори то да не се харесва на мнозинството или част от обществото. Е, все пак не съм ракия и не съм Онуй всички да ме харесват. Но все пак, изживейте си шока и мъката самостоятелно, без да ме занимавате с терзанията си относно моята личност. Вие сте свободни, аз съм свободна. Всеки има правото на мнение. Но пък и не заставайте на пътя ми. Просто ще бъде грешка.

Когато направя избор, той ще е свързан с бъдещето на България, защото за мен България е над всичко. Включително над дребните политически ритания, интриги и алчност. Моята цел е по-високо от пазарлъците. Защото вярвам, истински вярвам, че когато човек вярва, когато сърцето му е чисто, а разумът ясен, може да промени света. Или поне да остави следа в него. Защото светът се променя не от големите неща, а ежедневните борби със злото, с ежедневните победи на морала над безнравствеността, с победата на разума над опиянеието на тълпата от лъскавото и забавното.....защото всеки от нас трябва да вярва в себе си и в способността си да променя. Ако трябва и себе си.....

Някой друг неразбрал?

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.