Не зная какви са представите на Асен и Кирил за думата "война", но съм сигурен, че тези момчета не са ходили войници

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ne-znaya-kakvi-sa-predstavite-na-asen-i-kiril-za-dumata-voyna-no-sam-siguren-che-tezi-momcheta-ne-sa-hodili-voynici/3348 SvobodnoSlovo.eu
Не зная какви са представите на Асен и Кирил за думата "война", но съм сигурен, че тези момчета не са ходили войници

Не зная какви са представите на Асен и Кирил за думата "война", но съм сигурен, че тези момчета не са ходили войници. Много им личи! Затова говорят за тези неща с такава лекота и са смели до безсъзнателност.

И как да бъдат други като главите им са пълни само с бръмбъри, долари и лъжи. Та нали до вчера и двамата бяха улични спекуланти и нищо повече от това, но за чуждите колонизатори те са идеалните послушници. Търговци довчера, днес вече политици и държавници! Това е пълен абсурд.

Затова ще се случи немислимото. Някои хора са дошли с опасна, гнусна и подла, но добре платена мисия и ако до вчера имаха възможност за отстъпление и бягство, днес ситуацията е вече друга - няма път назад, нито напред, нито нагоре или надолу.

Българите имаме инстинкт да надушваме предателите и дали те са спуснати и протектирани от някого или са обикновени продажници, това няма особено значение.

От тази земя бягство не е имало и няма да има. Всички национални предатели ще паднат на нея завинаги с пречупен кръст. Ще паднат и това е сигурно и неизбежно, въпрос на време...

БЪЛГАРИЯ

...Какво, че виха вълци и чакали

из твоите полета и гори?

С онез, които бяха с теб добри,

ти бе добра, но злите не пожали.

Търговци на тютюн и кръв човешка

продаваха на дребно твойта пръст,

но паднаха под теб с пречупен кръст,

че беше малка ти, но беше тежка....

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.