Нещастната истина за притежаването и управлението на бизнес

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/neshtastnata-istina-za-pritezhavaneto-i-upravlenieto-na-biznes/128546 SvobodnoSlovo.eu
Нещастната истина за притежаването и управлението на бизнес

Нещастната истина за притежаването и управлението на бизнес. Да управляваш бизнес е наистина трудно. Това, което не ви казват, е, че може да причини силен стрес и безпокойство и да ви изтощи психически до степен на депресия дори при най-спокойните хора.

Хората ще говорят за вас, ще ви сравняват с други, ще ви използват, ще ви гледат като услуга, а не като човек. Хората ще очакват отстъпки и хората ще ценят вас и вашата упорита работа по-малко от голяма верига магазини. Трябва да се тревожите, ако забравите да изпратите имейл/съобщение на някого, дали ще си помислят, че е нарочно? Разочаровахте ли ги? Ще държат ли това срещу вас?

Когато в действителност просто не можете да стигнете до съобщенията и имейлите на всички. Стартирането и управлението на успешен бизнес поставя невероятно напрежение върху личния живот и взаимоотношенията, много от които се провалят, защото често няма баланс между професионалния и личния живот. Трябва да бъдете директор, работник, администратор, маркетингов екип, счетоводител, чистач..... Всичко това, докато сте родител, доставчик, подкрепа на семейството, приятел, съпруг... Има причина да не виждате много хора да успяват в малкия бизнес след 5-10 години. Ако успеят, те са претоварени. Взема жертва.

Това е адски изтощително. Особено през последните няколко години, когато толкова много неща бяха извън нашия контрол. Ето малко напомняне, че ние сме просто нормални хора със забързан живот. Бъдете добри, бъдете търпеливи, подкрепяйте малкия бизнес…….и се надяваме, че повече от нас ще останат!

Метин Мехмедов

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.