НИКЪДЕ В ЕВРОПА НЯМА ПАРЛАМЕНТАРНА ДЪРЖАВА СЪС 6 МЕСЕЦА ПРЕЗИДЕНТСКО УПРАВЛЕНИЕ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/nikade-v-evropa-nyama-parlamentarna-darzhava-sas-6-meseca-prezidentsko-upravlenie/26622 SvobodnoSlovo.eu
НИКЪДЕ В ЕВРОПА НЯМА ПАРЛАМЕНТАРНА ДЪРЖАВА СЪС 6 МЕСЕЦА ПРЕЗИДЕНТСКО УПРАВЛЕНИЕ

Радев игра срещу партиите, започвайки с юмрука срещу ГЕРБ. След това попържи ДПС и БСП, а накрая срита и Кирчовците. Партиите обаче играят обективно за Радев и не правят правителство.

Все за Европа ревем, за еврото и за Шенген. Ама там, в патови ситуации, системните партии правят правителства - ЕНП, ПЕС и Либералите, и изолират несистемните. Най-ярък пример за това е Германия на Меркел.

В България обаче коалиция “Вежди“ така и не можа да се роди. Голямо било противопоставянето...

Голямото противопоставяне беше през 1990 г. - милионите на СДС срещу милионите от БСП. Бюлетините бяха цветни - сини и червени. Въпреки това, на 22 декември, се роди кабинетът “Попов“. Тогава, за да спасим България от Лукановата зима, от СДС влязохме в коалиция с БСП с Митко Луджев като вице, Ванката Костов и Пушкаров - като министри. И това стана 6 месеца след Орлов мост.

Импийчмънт му исках на Радев от трибуната на парламента за 10 нарушения на Конституцията, които описах много подробно в ПИК. Всички мълчаха... Ами, така ще я караме - с президентско управление! Докато хората си кажат за какво са ни партии, избори и парламент…

Георги Марков

1 Коментара

agabaga

1 year before

Ами да, прав си. Давай да обявяваме монархия и да се приключва с тази мъка.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.