ОРЪЖЕЙНАТА ОМЕРТА НА УКРАЙНА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/orazheynata-omerta-na-ukrayna/3419 SvobodnoSlovo.eu
ОРЪЖЕЙНАТА ОМЕРТА НА УКРАЙНА

В тези дни на засилени показни посещения на правителствини и политически особи в подкрепа на политическата върхушка на Укроайна от непринудените им изказвания се установяват факти неизвестни до сега на световната общественост.

За последните десетина години военната доктрина на Украйна към война с Русия е вдъхновявана и подкрепяна активно от САЩ, Англия и НАТО. ВСУ са под непрекъснат мониторинг на офицери от натовските страни, които провеждат ръководство и обучение на всички видове войски за провеждане на военни действия по натовски стандарти и ползване на различни видове западно въоръжение доставено в Украйна.

Други хиляди украински войници са пребивавали в западни учебни центрове зе целенасочено обучение в разузнавателни и методи на воене на военни действия. Не остана тайна, че предпочитани бойци са тези от АЗОВ, които в тези дни се проявяват като щпиц команди за налагане управление и контрол върву другите ВСУ и жестоко отношение към местното цивилно население.

През последното масовото искане-предлагане на въоръжение за доставка в Украйна достигна стойност от 4,5 милиарда долара. Но миналата седмица полският военен министър Мачеревич, открехна завесата по доставките на въоръжение през последната година, което по неговите думи възлица на на 3,6 милиарда долара. По негови твърдения дела на Полша е около 1,5 милиарда долара.

И тук възниква един въпрос – безучастна ли е България в този процес. Министър Нинова, твърди, че българско въоръжение не е експортирано за Украйна, но то дали не е пътувало по заобиколен път през приятелски натовски държави.

Самия факт, че българска военна продукция с 12 полета на украински транспортни самолети между 1 и 21 април т.г. е транспортирана до Полша, навява съмнение към нейното твърдение. Както при сирийската криза западни и приближени фирми на ЦРУ изкупуваха българско оръжие и муниции с експортна дестинация Йордания, а го намираха във въоръжейните складове на ИДИЛ така и сега дали не е използвана същата схема, че и фирми.

Нинова дължи този отговор на българското общество, защото дали след седмица или месец няма да излязат сандъци със снаряди и оръжие българско производство в някой от завзетите от руските сили арсенали на ВСУ. Е тогава отговорността пред закона ще е друга независимо, че действията са под принуда на „приятелски държави и органи“.

Румен Жеков

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.