ОЩЕ ЗА ПОЛИТИКАТА НА ТЕСЛАТА, БИЧКИЯТА И РЪЖДЯСАЛИТЕ ПИРОНИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/oshte-za-politikata-na-teslata-bichkiyata-i-razhdyasalite-pironi/19180 SvobodnoSlovo.eu
ОЩЕ ЗА ПОЛИТИКАТА НА ТЕСЛАТА, БИЧКИЯТА И РЪЖДЯСАЛИТЕ ПИРОНИ

Ето какво казва дословно българският министър-председател на Тимерманс, цитиран от медиите:

„Водим тежък съвет и исках да те видя, защото се очертава такъв компромис: Вебер – на парламента, ти – на Комисията.“

„Съответно, ние сме работили прекрасно през годините, знаеш кое ни е важно – газовият хъб, механизмът, Шенген, реформите, които по твоя списък правим в съдебната система. Сега всичко влиза в парламента – проверка на тримата големи, съответно и контрол и може да се отстраняват.

В общи линии просто да се видим да ги преговорим, защото имахме решение до днес в ЕНП… за мен е важен компромисът. Социалдемократите са системна партия… айде, те също. Така че кой е отгоре и кой – отдолу в случая не е най-важното. Погледнато реално, Вебер има повече опит в парламента, толкова години, а ти – като заместник-председател на Комисията. Така че… има държави членки, които имат някои притеснения, от Централна и Източна Европа, но аз съм убеден в неговата принципност и от една година, мисля че наблюдаваш моите изказвания. Днес говорихме с Педро, Еманюел, Люте, Ангела, други колеги, че е по-добре да излезем с решение, да не се инатим. Мисля, че двете партии плюс, ако се намери и добро решение за Съвета, ще бъде добра конструкция“.

Пазарлъкът продължава.

Любо Кольовски

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.