ОСКАРЯТ Е ГОЛ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/oskaryat-e-gol/53432 SvobodnoSlovo.eu
ОСКАРЯТ Е ГОЛ

По-скапан носител на Оскар, цели седем незаслужени Оскара никога не е имало. Американското кино е в упадък, Америка е в упадък. Направо да ти стане жал.

Филмът със заглавие “Всичко навсякъде наведнъж” (ВНН) е идеален за българското кино - просто защото е нищо, никъде и никога, казани неща без значение, гротеска на вечната величествена битка между добро и зло, позната ни от Холивуд, който предричаше живота.

ВНН е “Матрицата” за служителите в пералното, но и това е твърде интересно казано и предполага драматургия. 

ВНН е битка на женски Нео с наистина данъчни агенти, цялата глупост на киното, като технология - тежко концентрирана в китайци без чар. Плюс космическо счетоводство.

ВНН е скокове от Вселени в други Вселени, коя от коя по-скапани, точно като в кафкианска кифла, където пълнежът е от натурална скука, а пекарната е социалистическа. Зловещ опит на Холивуд да произведе американски “кин-дза-дза”, но полученото чучело е просто либерален труп.
Огромно разочарование, показващо какво се случва в Щатите. Пропагандно пропадане без Майкъл Дъглас. Така се получава, когато “творци” се опитват да утвърдят без бунт нечия идеология, направена от сладоледени лайна.

И накрая - ВНН е ужасно, ужасно…
…асексуален.

Киното без секс и харизма не струва и долар, изваден от принтера. Оскарският фаворит постига това, в което се провали социалистическият реализъм - скука без секс, патос без емоция, дребнотемия с пиедестал.

Холивуд вече е далече от живота. Той излъчва немощ. Никога не съм мислил, че ще стане. Холивуд е във вселената, където всички имат пръсти от кренвирши, което гарантира липсата на еволюция.

Досега Холивуд приличаше на нашенска бабичка, която гонеше децата с лъжица и ги караше да преяждат с политкоректност. Сега вече с този филм бабичката е Баба Яга, простете за руското влияние. Баба Яга вече не иска да се хареса на никого, тя си бръщолеви и се самонаграждава, мастурбира публично и го прави като държавна политика.

“Триъгълникът на тъгата” и “Баншите от Инишерин” са кино. Холивуд вече не е, а оскарят е гол, краят на потентността дойде - с много политкоректност и един геврек с много разнебитени дупки. 
Бог да прости Холивуд - след толкова много филми за нетипични сексуалности, расова отговорност и бежанска симпатия, той просто издъхна. 
Тури му пепел от оная яхта от “Триъгълника на тъгата”. Или от каратисти с дилдо в задника, кой както обича.

Мартин Карбовски

https://www.lentata.com/

9 Коментара

Н. Петров

преди 1 година

"Бог да прости Холивуд" ... Да, Да, ама Не! Вселенският разум и Всемирният закон ще Унищожат САЩ, защото този ТУМОР, този ПАРАЗИТ е несъвместим с живота на Планетата!

Коментирай

Синята барета

преди 1 година

Защо гледате това нещо, наречено Оскар? По същата причина, по която ядете бургер кинг ? Защо тази награда е важна за някого? Дори Боливуд произвежда в пъти по качествени продукции.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Евроатлантиците са станали адски мързеливи. Даже за филмите си, наемат артисти – внос от Китай и България. Оскарският фаворит – гастарбайтер… Всичките шестима членове на френския младежки отбор на Европейското първенство по свободна борба до 23 години са етнически чеченци. Всичките футболисти на Франция са африканци. Тия французи и те са много мързеливи, ве…

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Да живее Азия. Дронове камикадзе – Ирански. Чесънът и оризът от Китай, бяла и черна техника, телефони, телевизори, перални - от Корея и Китай, влизам в секс магазина – всичко китайско, чиповете са от Тайван. Казвам на моя Спиридон, учи китайски. А Спиро ми вика – не си права. Ако обърнеш ада, на дъното ще пише мейд ин уса.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Възможно ли е на черно-бял телевизор да се гледа мач между националните отбори по футбол на Англия и Франция…

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Едно огромно и глупаво туловище се разхожда по екрана на телевизора. Кълбото от сланина правеше интервю с кръпко васката. А чухте ли, че Йоана Левиева Сойер ще се развежда? А бе, хора… Майната им на Оскарите…. Ами ще ми отговорите ли - Кой идиот назначи на работа в БНТ журналистката Йоана Левиева Сойер? Днес тя отново ще счупи тъпомера. Ужас.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.