От вчера мисля за забраната за излъчване на някои руски канали в България

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ot-vchera-mislya-za-zabranata-za-izlachvane-na-nyakoi-ruski-kanali-v-balgariya/4760 SvobodnoSlovo.eu
От вчера мисля за забраната за излъчване на някои руски канали в България

От вчера мисля за забраната за излъчване на някои руски канали в България. Мотивирано е с това, че излъчва едната гледна точка, контролирана от официалните руски власти. А също и с това, че публиката щяла да се обърка.

Когато преподавам медийна грамотност, основното, на което залагам, е че няма "добри и лоши медии", че пропагандна, невярна или манипулативна информация се появява навсякъде. А отговорност на зрелия потребител е да развие критично мислене, да се научи да вижда между редовете, да разпознава кой говори през различните "инфлуенсъри" и т. н.

Живели сме във време на едностранчиво информиране и деформация от "правилната гледна точка". Не вярвам в това. И ако подкрепям блокирането на различни IP адреси, от които са засечени атаки, то не смятам, че забраната на медии, за които е ясно каква позиция застъпват, е защитима мярка.

Освен това, в момента и украинските източници, по отношение на резултатите от военните действия, са едностранчиви и не подлежат на проверка от втори източник.

Миролюба Бенатова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.