По-важните изводи към 30 юни 2023 г.

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/po-vazhnite-izvodi-kam-30-yuni-2023-g/112506 SvobodnoSlovo.eu
По-важните изводи към 30 юни 2023 г.

По-важните изводи към 30 юни 2023 г.

1. Метежът или psyop (психологическа операция) наречени „Пригожин“ приключи. Множество обстоятелства около събитията 24-25 юни остават и най-вероятно ще останат неизяснени. Но изобилстват косвени признаци за очертаващата се тенденция.

2. Реално Пригожин разчисти терена на Путин за президентските избори през 2024 г. 

3. Двамата основни опоненти на Путин, на които залагаше колективният Запад отпаднаха. Шойгу вече се появява в руските телевизионни новини и цивилно облечен. Според някои коментатори част от репортажите с Шойгу са стари видеозаписи. Медведев след като дълго време играеше ролята на турбопатриот в стил „Жириновски“ замлъкна на 24 юни в своя телеграм канал.

4. Путин контролира СВО директно чрез командващите направления, а не чрез Шойгу и Герасимов. Които очевидно му даваха невярна информация за състоянието на армията и хода на СВО. 

5. На Путин му предстои да отстрани от ръководството на РФ наследството на Борис Елцин, което ще продължи да го саботира докато го провали. Не е ясно какви ангажименти е поел Путин към Семейството (хората на Елцин) при посочването му за президент от Борис Елцин. Кандидатът по това време за президентския пост е Шойгу. Когато Путин е само сътрудник на кмета Собчак в Санкт Петербург... Шойгу е вече министър. Забележка: МЧС, на което Шойгу бе министър двайсетина години бе частната армия на Борис Елцин. В него имаше тежко въоръжение, разузнаване, контраразузнаване и кадрирани формирования. На глава от служителите в МЧС имаше повече генерали в сревнение с американската или руската армии. Според някои руски източници е имало и сформирани „ескадрони на смъртта“. През 2012 г. Шойгу получи висшата декорация на Малтийския орден- Военен кръст.

6. Огромен проблем за Путин е чудовищният корупционен октопод в руското МО гравитиращ около Шойгу. Както и петата и шестата колона в руските институции, академични среди и бизнеса. Председателят на Думата Вячеслав Волошин разпореди да се направи и огласи списък на държавните служители, които са избягали от РФ по време на метежа. 

7. Основният акцент на антипутиновската пропаганда е, че Путин е с отслабени позиции. Търси се дискредитиране на професионални военни като генерал Суровикин. 

8. Сериозните промени едва сега започват вътре в РФ. Дали Путин ще успее ще стане по-ясно след известно време. 

9. Западът търси замразяване на бойните действия и мирно споразумение. Засега контранаступа на ВСУ буксува и е под въпрос дали Киев въобще има ресурси да направи нещо повече.

Боян Чуков 

1 Коментара

Синята барета

преди 9 месеца

Изпускате нещо много важно в момента - Франция гори! В буквалния смисъл. Вижте независими източници, вкл. Телеграм. Хората са на улиците и палят наред - училища, пол.участъци, кметства и коли . Тотален грабеж на магазини . Хората са бесни на МИкрон . Колкото до ОНЯ готвач - той е на 70 км от Вилнюс, да знаете. С един по силен бинокъл и ви вижда. Умната и без резки движения .

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.