ПОГЛЕД ЗАД ПРОЕКТОКАБИНЕТА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/pogled-zad-proektokabineta/26490 SvobodnoSlovo.eu
ПОГЛЕД ЗАД ПРОЕКТОКАБИНЕТА

Имаме предложение за правителство.

Няма да коментирам отделните министри – по-голямата част от тях са заемали различни държавни, обществени и партийни постове и съответно съм дал неизвестните факти от биографията им. Предложените са от целия политически спектър - хора, свързани с БСП, с различни служебни правителства, с тройната коалиция, с тъмносини среди на СДС.

Т.е. имаме пореден коалиционен (проекто) кабинет на Задкулисието.

Основният въпрос е какво е това правителство. И кой е основният му диригент, какво е неговото Задкулисие. Единият е безспорен и се знае – президентът Румен Радев. А с него и зад него има ли някой друг?

Една къса хронология може да ви подскаже някои отговори.

1. На 5 декември - най-сетне и 2 месеца след изборите президентът Румен Радев връчи първия мандат на ГЕРБ.

2. На 6 декември той беше в Бургас. Знаете какво се намира там.

3. В същия ден, 6 декември, бившият премиер Симеон Сакскобургготски се оказа домакин на руския митрополит Антоний и на посланика на Русия Елеонора Митрофанова на фона на протеста срещу появата на т.нар. "външен министър" на руската православна църква в България.

4. На 12 декември номинираният за премиер обяви проектосъстава на кабинета

5. В същия ден 12 декември Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза окончателно бяха признати за собственици на парка и двореца „Врана“ и всички претенции на държавата спрямо тях са отхвърлени окончателно. Това направи Върховният касационен съд, който не допусна до обжалване решението на Софийския апелативен съд (САС), с което миналото лято двамата бяха признати за собственици на имота.

6. В същия ден президентът Румен Радев издаде Указ, с който предложи на парламента да избере за министър-председател Никой Габровски.

7. А днес, на 13 декември Огнян Герджиков обяви възкресението на царското движение – НДСВ. То се водеше царско, но всъщност беше скрито коалиционно и подготви почвата за официалното обявяване на тази коалиция - Тройната коалиция на Сергей Станишев: НДСВ, БСП, ДПС.

.Ясно е, че че рано или късно БСП ще изпадне по геополитически съображения от властта – вижда се как светът се разделя на лагери, толкова познати ни от Студената война. ДПС от своя страна обяви подкрепата си за проектокабинета Габровски.

Следователно резултатът след едни евентуални следващи избори ще е коалиция НДСВ, ДПС и… Или ГЕРБ, или ПП в зависимост от международните ветрове, които ще духат тогава. Плюс малка партийка – инструмент на Румен Радев.

**** Родната клептокрация и агентура продължава да си мисли, че може да седи на два стола едновременно. Рано или късно ще бъде яко шамаросана – до оглушаване и несвяст, това е безспорно. Лошото е, че заедно с нея най-често го отнася и страната, и народът й.

Григор Лилов

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.