ПРЕДСТОИ ЛИ ПАРИЧНАТА ИЗМАМА НА ВЕКА ?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/predstoi-li-parichnata-izmama-na-veka/133915 SvobodnoSlovo.eu
ПРЕДСТОИ ЛИ ПАРИЧНАТА ИЗМАМА НА ВЕКА ?

Известният руски икономист Валентин Катасонов отправи предупреждение, което, макар и абсурдно на пръв поглед, при по-внимателно разглеждане може да се окаже истина, способна да постави на колене цялото човечество.

Според експерта представители на транснационалния глобален елит планират да извършат най-голямата парична измама в историята на човечеството, безпрецедентна по своя мащаб и нечувана по своя цинизъм.

Според експерта, така наречените „Собственици на парите“ кроят планове да заменят всички обичайни средства за плащане под формата на пари в брой с техните цифрови двойници. В този случай задължителен фактор при подмяната трябва да бъде факторът на изненадата. Никой няма да предупреди хората предварително.

Както обяснява Катасонов, решението за преминаване от обикновени фиатни пари към техните цифрови аналози ще бъде взето едновременно и централизирано от всички страни по света. Централните банки по цялата планета просто ще получат съответната команда и те ще започнат да я изпълняват незабавно.

В същото време хората просто ще бъдат поставени пред свършен факт. Те ще бъдат информирани, че от този ден всичките им средства, поставени в банкови депозити и пари в портфейлите им, вече няма да се приемат като средство за плащане и спестявания. Всички спестявания ще бъдат принудително обменени.

Но най-интересното ще се случи по-късно, предупреждава Катасонов. Първото нещо, което човек трябва да направи, за да може да обмени стари пари за нови цифрови пари, е да предостави удостоверение за доходите си. От всеки ще се изисква официален документ, потвърждаващ източника на спестяванията му.

Второ. Дори след като човек потвърди законността на произхода на своите пари и нова цифрова валута бъде кредитирана в индивидуалната му сметка, той вече няма да може да харчи парите си по свое усмотрение.

Всички разходи на хората ще бъдат контролирани от система на ИИ, която ще налага ограничения върху закупуването на определен вид стоки. Грубо казано, ако вече сте купили разрешено количество алкохол този месец, няма да можете да го направите отново за известно време. Също така ще бъде възможно да се преодолее пристрастяването към тютюна веднага. Все пак това са дреболии, основният проблем е на съвсем друго ниво.

Държавата ще знае всички финансови операции на всички свои поданици и вече няма да може да се скрие нищо от нея. Регулаторните органи ще имат пред очите си всички приходи и разходи на населението. Катасонов е уверен, че парите в брой ще бъдат напълно изтеглени от обращение.

Тези граждани, които до момента на прехода към цифрови пари не могат да докажат законността на произхода на своите спестявания, ще останат без нищо. Хората, които са живели с неофициални доходи, ще се сблъскат с много сериозни проблеми.

Според Катасонов крайната цел на мащабната подмяна на наличните средства на населението с цифрови аналози ще бъде разрушаването на вековния ред, при който човек сам може да решава за какво да харчи средствата си. След завършване на прехода към цифрови валути способността на населението да избира покупките си ще бъде рязко намалена.

Експертът не изключва, че на някакъв етап ще бъде въведен универсален социален рейтинг и все повече хора постепенно ще започнат да губят възможността да си купуват собствено жилище, автомобили и дори предмети за бита. Всичко в крайна сметка ще се свежда до това, че гражданите ще имат достъп само до наем за тях.

Това се предвижда да се направи, за да се изкорени методично, стъпка по стъпка цялата класа частни собственици. Преобладаващата маса от хората, според тайния план на световния елит, ще трябва да престанат да притежават каквото и да било, което в крайна сметка ще ги превърне в безсилни личности.

„Предстои мащабна подмяна на парите, за да се въведе тотален контрол над всички финансови потоци и да се получи инструмент за натиск върху почти всеки член на елита на общество“, заключава експертът.

Въпреки на пръв поглед неправдоподобността на теорията, изказана от Катасонов, не бива да забравяме, че вече можехме да наблюдаваме масовото подчинение на хората на волята на глобалното правителство. Достатъчно е да си припомним прословутия Ковид, който принуди цялата планета да носи маски, които след това изчезнаха като от магия.

Сега СЗО ни обещава пълна дигитализация, която трябва да бъде одобрена в близко бъдеще.

Така че схемата вече е тествана - подчиняването на хората на нечия воля не изглежда толкова невероятно трудна задача.

Светослав Атаджанов

5 Коментара

Андрей К

2 months before

Чудно ми е как ще въведат дигитализацията и дигиталните пари в кварталите Столипиново, Факултета, Максуда и т.н.

Коментирай

Бля, бля

2 months before

Хич не се чуди ,ще го измислят . И сега в Лидл в София на ул. Оряхово има каси ,на които се плаща само с карти ,на въпроса ми защо няма възможност и да се праща с книжни пари ,получих отговор че така са преценили отгоре. Резултатът е ,че на касите с книжни пари има опашки ,а пред другите се мотаят 2,3 души .

Коментирай

Посетител

2 months before

Изобщо не е неправдоподобна теорията на Катасонов! Други източници предупреждават за същото! Цитират се и се показват видеа от Давос, например... И точно там се прави връзката между Ковид-психозата и предстоящата електронизация на финансите... Тъкмо са ни били приучили да се ползват безкешови разплащания и още малко оставало да преминат към следващият етап - тоталната цифровизация.

Коментирай

Пирон

2 months before

Може би в България CBDC или цифровите пари от Централна банка ще се въведат незабавно ако има правителство тип 'подлоги' като сглобката. Правя аналогия от въвеждането на безумието 'електронни рецепти'. Но - положителната страна на този акт ще е краят на САЩ. Защо ли? Защото не виждам друга държава която би се съпротивила така както населението на САЩ. При КОВИДА имаше щати които забраниха на щатско ниво принуждаването към инжектиране, докато други държави в ЕС, и Австралия особено се престараваха в налагания тотален медицински фашизъм. Но в Щатите все още живее народ който цени свободата - очаквам отделните щати несъгласни с тази заробваща система да почнат да издават своя валута, бартерната търговия ще стане основна, да не говорим за черения пазар.....CBDC означава бавна и сигурна анархия!

Коментирай

Чичо

2 months before

Това вече е напът да се случи в Китай, а наскоро един арабин се изказа в тази посока! Златните запаси в света намаляват и това ще е най-лесният начин да се избегне златното покритие на валутите! Обезценените хартийки плашат бизнеса - може би това е причината! Не се доверявам на ИИ, като гледам какви преводи на езиците прави.........

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.