ПРЕЗ ПРИЗМАТА НА ЗАКОНА ОТНОВО ЗА „ГЕНЕРАЛА”- НАРУШИТЕЛ НА ПРАВНИТЕ НОРМИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/prez-prizmata-na-zakona-otnovo-za-generala-narushitel-na-pravnite-normi/25801 SvobodnoSlovo.eu
ПРЕЗ ПРИЗМАТА НА ЗАКОНА ОТНОВО ЗА „ГЕНЕРАЛА”- НАРУШИТЕЛ НА ПРАВНИТЕ НОРМИ

Вчера си мислех, че историята с билбордовете на генерала, който напомня диктатор са тъпанарска история и по-скоро трябва да се разглежда през призмата на неизживяно детство с проявления, които видяни десетки години по-късно създават притеснения, които са обясними само с компетенциите на психиатър.

Днес, след всичко което ПОЛЗВАТЕЛИТЕ (ГЕРБ) на посоченото деяние казаха, обясниха, набедиха, оправдаха или просто цинично замазаха с баданарка, си мисля, че болния мозък в този сюжет не е един. Болни са мозъците на цялото обкръжение на Борисов. Казвам това с огромна доза безнадеждност, тъй като целият този предизборен екип на Борисов е част от управлението на държавата, в миналото управление, в бъдещото управление, с Борисов или с някой друг...

Тези хора с болни мозъци се нагаждат, видоизменят, „променят” и ако Борисов отпадне, намират някой като него и пак, и пак....Фактът, че екипът на Борисов е само от бюдолизци и нагаждачи, от подмазвачи и откровени слагачи, няма нужда от доказване. Защото снимката на „ГЕНЕРАЛА” е безспорен факт. Тази снимка, която е в основата на билборда, е и доказателството за нарушение на закона именно от ГЕРБ, а не от някой друг. Видяхме по всички телевизии на ликът върху тениските на привържениците на ГЕРБ, заедно с кандидат депутатите, бивши министри. Вижда се и на снимката по-долу, публикувана във в. Банкер.

С други думи, снимката не е фалшива, не е колаж, не е режисисура на някой фотоспециалист. И ако Борисов не е видял, не е проумял и не е преценил асоциациите, които ще предизвика снимката му, къде бяха хората от екипа? Толкова ли бързо забравиха срама и унижението дори само да се гледа т.н. сирупусна прошка с ръкоцелуване? На кого беше необходимо отново Борисов да бъде сравняван с ДОН, с Кръстника, с някой съвременен мафиот, диктатор или просто управляващ, който трябва да плаши с властта?

Задавам тези въпроси, не защото ми е жал за Борисов и за неговото управление. Задавам тези въпроси с малкото остатъци в душата ми, че все пак трябва да започне нещо да се променя към правилно и добро. А то може да започне само, ако си даваме сметка за това какво върши всеки около нас, особено тези, на които гласуваме доверие. Няма никакво значение кой какво говори. По-важно от всичко е кой говори и този който говори, какво върши.

Борисов и екипът му нарушиха закона. Доказано нарушиха закона, след произнасянето на ЦИК. Кой от техните хора е прекият нарушител, не е важно. По-важно е, че пътувайки към Пловдив, Борисов не е казал „свалете незабавно тези билбордове”, което означава, че се е харесал. По-важно е това, че по данни от журналисти, изнесени в медиите, един от плакатите вече 15 дни стои в Люлин. Т.е. на базата на НАРУШЕНИЕ на закона, ГЕРБ провежда кампанията си.

 Допустимо ли е това? – Безспорно НЕ!

 Трябва ли да мълчим и да забравим? – Безспорно НЕ!

 Трябва ли да омаловажаваме този вид демонстрации на незачитане на закона? – Безспорно НЕ!

 Трябва ли да избираме да ни управляват нарушители на закона? – безспорно НЕ!

Вероятно ще има и такива, които ще кажат, че прекалявам, че преувеличавам, че на фона на големите безобразия, това е нищо.

Вчера и аз си мислех така.

Но днес съм категоричен, никой няма право да ни натрапва своя циничен и безобразен маниер на незачитане на закона.

Никой няма право да иска да управлява държавата ни с показно цинично отношение към най-болезнения проблем – законността и нейното гарантиране.

Никой няма право да иска от нас, гражданите да приемаме, че законите са валидни за нас, но за „богоизбраните” – Борисов и компания, те не са валидни.

И тъй като и този път Борисов не намери сили да каже дори едно фалшиво „извинявайте”, наистина трябва да се откаже от политиката.

Някой зададе въпроса: Иска ли Борисов да загуби тези избори? Всъщност, ако човек се замисли, след толкова много гафове, включително и закононарушения, Борисов просто е осъзнал, че губи и създава легенди за бъдещи обяснения.

Любо КОЛЬОВСКИ

Резултат с изображение за Любо КОЛЬОВСКИ

https://www.facebook.com/ecohunter12/posts/1623879957640830

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.