При евроидиотите

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/pri-evroidiotite/4740 SvobodnoSlovo.eu
При евроидиотите

В света има много авиокомпании. Те имат самолети. Но по целия свят тези машини рядко са собственост, а обикновино са отдадени на лизинг.

Европейският съюз наложи санкции срещу Русия и задължи лизинговите компании (а това са европейски лизингови компании) да върнат всички лизингови самолети от Русия до 28 март. Това са общо 520 машини .

Ето цитат от Фил Сиймор, председател на Асоциацията на лизинговите компании в Европа:

1. Върнете 520 самолета ! Но как да го направя? Руснаците казаха, ако откажете да продължите лизинга, вземете си ги сами! Как да доставим 520 екипажа в Русия, ако небето на Русия, Беларус и Украйна е затворено? Не можем да летим!

2. Веднага след като се осъществи прехвърлянето на машините на руските летища, те вече няма да са руски. Но неруски самолет не може да лети в пространството на Русия - то е затворено !!! Не можем да летим!!!

3. Лизинговите компании ще действат като инициатори за прекратяване на лизинга. При първоначално изчисляване на цената на глобите за прекъсване = всички сме в несъстоятелност веднага. По-лесно е да фалирате, отколкото да вземете самолетите. По-евтино е !

4. Февруари мина и Русия трябва да плаща месечни лизингови вноски. Русия се съгласява, но не може да плати, т ъй като SWIFT е деактивиран. Ние ще трябва да плащаме глоби, но нямаме пари!!!

5. Дори да вземем тези самолети – какво да правим с тях? Нямаме нужда от тях, никой не се нуждае от тях и е невъзможно да ги продадем!!!!!

6. САЩ все още не изтеглят своите Боинги. Ако Европа изтегли от там самолети, тогава Щатите ще доставят своите Боинги на Русия и ще станат авиокомпания N1 в света, разрушавайки както европейския лизинг, така и Airbus.

В името на дори само една такава полза, Щатите трябваше да отприщят войната в Украйна...

Както се казва - красота !

От Телеграм

Chap Chaprazov

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.