ПРОСПЕРИРАЩА БЪЛГАРИЯ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/prosperirashta-balgariya/18470 SvobodnoSlovo.eu
ПРОСПЕРИРАЩА БЪЛГАРИЯ

Близо половината от населението мръзне през студените месеци, няма средства за нормално отопление.

Това сочи изследване на неправителствената организация „ЕнЕфект”.

Както точно рече и Фандъкова – България се променя с невероятни темпове: от парно към скрижасали прозорци!

„НОСТАЛГИЯ” ЗА СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА! Стресна ме това изследване, че половината българи зъзнат през студените месеци. Когато дойдох през 1989 година в Пловдив, плащах за отополнието на сто квадрата апартамент цели 14 лева!

Включени бяха всички радиатори и лирите. Разбира се, че това не е реалната цена –но държавата все още беше Онази, социалната.

Целият район Тракия, където живея аз и още сто хиляди души, е проектиран и изграден да се отоплява от ТЕЦ. Дори някои блокове нямат и комини. Сега едва половината апартаменти ползват услугата на ТЕЦ-а и то с по един радиатор. Където имат комини, мъкнат дърва от мазетата и се греят.

Не ползвам ТЕЦ, а плащам по 30 лева затова, че тръбите на монополиста минават през апартамента ми. Това е положението. И как да не ме мъчи „носталгия” за онова „престъпно” време.

Стефан Северин

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.