ПРОСТОТИЯТА ИЗБИВА КАТО МРЪСНА ПЯНА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/prostotiyata-izbiva-kato-mrasna-pyana/12908 SvobodnoSlovo.eu
ПРОСТОТИЯТА ИЗБИВА КАТО МРЪСНА ПЯНА

Нивото на територията толкова е паднало, че само върл оптимист може да си помисли, че може и по-зле да стане. Е, няма накъде повече. Крадли от телевизора ни поучават на морал и политика. Долни представителки на най-древната професия се правят на анализаторки и журналистки. Или по-скоро журналиститутки. Хора, започнали кариерата си като момчето на мама, се правят на бизнесмени. Политици, работили партийни секретари, се правят на държавници.

Любимото забавление на масите е реалити форматите, където могат с наслада да наблюдават простотиите на други като тях и да осмислят жалкият си животец, като ги обсъждат и живеят с проблемите на телевизията. Любимото забавление на интелектуалците е да духат на властта, а творчеството остава придружаващо заболяване към сервилнеченето им. Любимото занимание на певачките е скоковете от легло на легло и в повечето случаи са известни с креватните си подвизи, а не с песните си.

На този фон всяка разумна мисъл и призив към морал и достойнство предизвикват кикотене и присмех у тези празни души. Те се чувстват всесилни в простотията си, защото властта е в тях. Виждат по върховете други цървули като тях. Еуфория на цървулщината и парвенютата.

Всъщност - блажени бедните духом, тяхно е царството......

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.