ПРОВАЛ НА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ В КОНГРЕСА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/proval-na-republikancite-v-kongresa/26875 SvobodnoSlovo.eu
ПРОВАЛ НА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ В КОНГРЕСА

В един сюрреалистичен ден 118-ият Конгрес беше открит с републиканци, които се биеха срещу републиканци, докато демократите – които трябваше да скърбят за загубеното си мнозинство в Камарата на представителите, бяха радостни от цирка на Републиканската партия, който видяха в провала на кандидата им Маккарти за председател на Камарата, отбеляза драмата CNN.

За първи път от 1923 г. насам тя не избира председател на първия тур.

„Хаким, Хаким“, скандираха демократите, докато новият им лидер, конгресменът Хаким Джефрис от Ню Йорк, спечели повече гласове от Кевин Маккарти в първите три поименни гласувания, въпреки че и той не успя да постигне 218 мнозинство.

При необходими 218 гласа Маккарти получи само 203 гласа на два тура от гласуването - по-малко дори от демократа Хаким Джефрис. В третото гласуване Маккарти изгуби още един републикански глас - 20 негови съпартийци не го подкрепиха.

19 републиканци са категорично против неговата кандидатура. Републиканската партия държи мнозинство с 222 гласа и проблемът е, че то вече се очертава като съставено от две различни части.

Тръмп още един път категорично заяви подкрепата си за Маккарти, но според мен това ще се окаже мечешка услуга.

Григор Лилов

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.